News

Scandalul angajărilor pe pile se lasă cu urmări. Descinderi DNA la sediul Apelor Române

11.02.2021 | 12:33
Scandalul angajarilor pe pile se lasa cu urmari Descinderi DNA la sediul Apelor Romane
A fost dat afară directorul de la Apele Române care a refuzat să lucreze cu chelnerița: ”Mi s-a spus să eliberez biroul” Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Procurorii DNA au perchiziționat trei instituți din Iași și Suceava, într-un dosar privind „săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție”.

Una dintre instituții, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad este vizată pentru modul în care s-au făcut angajările.

ADVERTISEMENT

Faptele ar fi fost comise în perioada 2020-2021, presa din România relatând în ultimele zile cazul chelneriței angajate pe pile la Apele Române.

Descinderi ale DNA la sediul Apelor Române

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada martie 2020-2021. În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava”, a transmis DNA conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Recorder au publicat o anchetă care-l are în centru pe directorul Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, care se laudă că ar fi „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru”.

Instituția condusă de Avram a angajat o chelneriță, care a fost nevoită să demisioneze în urma anchetei. Inginerul Gabi Musteață, cel care a dezvăluit neregulile din interiorul instituției, a fost la rândul său obligat să demisioneze.

ADVERTISEMENT

Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou şi laptopul de serviciu cel târziu până în ora 15.30”, a scris Recorder.

Cu toate acestea directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași, a rămas în funcție, cu toate că premierul Florin Cîțu a cerut Corpului de Control să investigheze situația de la Apele Române.

ADVERTISEMENT

Gabi Musteață, un inginer din instituție a fost cel care s-a  hotărât să vorbească despre acest caz. Bărbatul a povestit cum angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deschidă un calculator. Mai mult, această nu avea la bază nici cunoștințe elementare din domeniu.

ADVERTISEMENT