ADVERTISEMENT
News

Scandalul angajărilor pe pile se lasă cu urmări. Descinderi DNA la sediul Apelor Române

Autor: Flaviu Popa | 11.02.2021 | 12:33
Scandalul angajărilor pe pile se lasă cu urmări. Descinderi DNA la sediul Apelor Române
A fost dat afară directorul de la Apele Române care a refuzat să lucreze cu chelnerița: ”Mi s-a spus să eliberez biroul” Sursa foto: colaj Fanatik

Procurorii DNA au perchiziționat trei instituți din Iași și Suceava, într-un dosar privind „săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție”.

ADVERTISEMENT

Una dintre instituții, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad este vizată pentru modul în care s-au făcut angajările.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2020-2021, presa din România relatând în ultimele zile cazul chelneriței angajate pe pile la Apele Române.

ADVERTISEMENT

Descinderi ale DNA la sediul Apelor Române

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada martie 2020-2021. În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava”, a transmis DNA conform News.ro.

Jurnaliștii de la Recorder au publicat o anchetă care-l are în centru pe directorul Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, care se laudă că ar fi „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru”.

ADVERTISEMENT

Instituția condusă de Avram a angajat o chelneriță, care a fost nevoită să demisioneze în urma anchetei. Inginerul Gabi Musteață, cel care a dezvăluit neregulile din interiorul instituției, a fost la rândul său obligat să demisioneze.

Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou şi laptopul de serviciu cel târziu până în ora 15.30”, a scris Recorder.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași, a rămas în funcție, cu toate că premierul Florin Cîțu a cerut Corpului de Control să investigheze situația de la Apele Române.

Gabi Musteață, un inginer din instituție a fost cel care s-a  hotărât să vorbească despre acest caz. Bărbatul a povestit cum angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deschidă un calculator. Mai mult, această nu avea la bază nici cunoștințe elementare din domeniu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!