Fotbal intern

Scandalul dintre Mircea Rednic și Gică Hagi care încinge Viitorul – Dinamo: “Îl mușcă gramatica de limbă!” vs. “E Strâmbu’, ce să-i faci?”

01.12.2018 | 17:59
Scandalul dintre Mircea Rednic si Gica Hagi care incinge Viitorul  Dinamo Il musca gramatica de limba vs E Strambu ce sai faci

Partida dintre dintre Viitorul și Dinamo se anunță a fi una incendiară. Dacă gazdele își doresc punctele pentru a rămâne în zona fruntașă a Ligii 1 Betano, “câinii” trag cu dinții să prindă locurile de play-off. Scandalul dintre Mircea Rednic și Gică Hagi, din trecut, încinge și mai mult partida de la Ovidiu.

De la ce a pornit întreaga dispută între antrenorii celor două echipe? Hagi a fost cel care l-a atacat dur pe Rednic, iar acesta a răspuns fără menajamente. Timpul a trecut de atunci și lucrurile par să se fi calmat, dar cu siguranță miza meciului îi va face pe cei doi să își scoată armele pentru un nou război!

Scandalul dintre Mircea Rednic și Gică Hagi, după victoria Viitorului cu 5-1 în “Groapă”: “Manita! Dă-ți demisia!”

Se întâmpla în noiembrie 2015. Viitorul reușea o partidă excelentă în Ștefan cel Mare și trupa lui Gică Hagi umilea Dinamo, cu Mircea Rednic pe bancă. 5-1 pentru elevii lui Hagi și Regele se dezlănțuia: “Lui Mircea pot să îi arăt doar palma, manita, cum spun spaniolii. Când te bate Viitorul şi îţi dă cinci goluri, tu, care conduci un club aşa de mare ca Dinamo, trebuia să-ţi dai demisia. Rednic a găsit scuza că am dat golurile pe final.

Păi, ce, fotbalul nu se joacă 90 de minute? S-o juca vreo 70 sau 50? Dar până atunci au ajuns la poartă? I-am dominat la ei acasă, am avut 60% posesie şi ei s-au apărat, au stat în jumătatea lor. Păi, când te domină un club aşa de mic ca Viitorul, o echipă inventată acum, ar trebui să-ţi dea de gândit, domnule Rednic! El este “Strâmbu'”, ce să-i faci?”, declara Gică Hagi atunci.

Gheorghe Hagi strigă la jucătorii Viitorului
Gheorghe Hagi l-a făcut praf pe Mircea Rednic după victoria din noiembrie 2015

Reacție “nucleară” a lui Rednic: “Aș putea zice că Hagi e dușmanul limbii române!”

Replica lui Mircea Rednic nu s-a lăsat mult așteptată. Furios pe cuvintele lui Hagi, dar și sub tensiunea rezultatului dezastruos, “Puriul” s-a năpustit asupra antrenorului de la Viitorul. “Aia cu Strâmbul tot o dă, Strâmbul, Strâmbul. Te legi de fizcul meu, așa m-a făcut Dumnezeu. Și eu aș putea să îi zic multe, dar nu îi spun, pentru că eu îl respect pentru ce a făcut. Și eu aș putea să îi zic că e dușmanul limbii române sau că îl mușcă gramatica de limbă, dar nu o spun.

Cum el are proiecte și aici la Dinamo e un proiect. Ce a realizat el în 3 ani, eu am realizat în 3 luni cu jucători care au venit pe parcurs. El a avut timp să își formeze un nucleu de bază. Dacă vorbim de demisii trebuia el de multe ori să își dea demisia și nu și-a dat-o. Dacă pentru el asta reprezintă o performanță că m-a bătut cu 5-1 sau l-am mai auzit și pe Sumi că are 4 victorii, la mine vorbesc cupele. Am vreo 4 cupe la Rapid, un campionat cu Dinamo, vă spun eu ca e greu să câștigi cu campionat la Dinamo, Steaua și Rapid. El până acum nu a vândut niciun jucător mai scump de 500.000 de euro, nu îmi aduc aminte, poate greșesc. La mine au fost jucători care au făcut 7 milioane, 3 milioane, la Standard de vreo 25 de milioane“, afirma Mircea Rednic.

Mircea Rednic nemulțumit de o decizie a arbitrilor
Mircea Rednic a răspuns atacurilor lui Gică Hagi într-un mod la fel de violent. Acum, cei doi par a fi trecut peste scandalul dintre ei

Liniștea premergătoare furtunii! Rednic și Hagi își dau “calde”

Conflictul declanșat după meciul direct din 2015 pare a fi dat uitării de cei doi. Cel puțin asta au încercat să lase impresia Rednic și Hagi în zilele premergătoare partidei de sâmbătă.
Până acum eu n-am pierdut la Ovidiu, aşa că sper să continui cu o victorie. Dar nu va fi uşor, Viitorul e o echipă bună, cu jucători de calitate care demonstrează la fiecare meci. Gică Hagi face o treabă bună acolo, asta ştim toţi, investeşte şi culege roadele, atât ca performanţă, cât şi ca transferuri. O să fie un joc deschis, pentru că întotdeauna FC Viitorul a jucat la victorie. Asta înseamnă că o să avem mai multe spaţii. Am început să fim şi noi mai omogeni, nu mai sunt nici aşa de multe schimbări. În primele etape când am venit cam toţi jucătorii au primit şansa să joace, dar acum avem doar schimbări forţate”, a spus Mircea Rednic înanintea acestui joc.

Și discursul lui Hagi a fost în aceeași direcție, a reconcilierii cu “Puriul”. Acesta l-a lăudat pe fostul său coleg de la echipa națională. “Mereu au ieşit meciuri spectaculoase, s-au marcat foarte multe goluri între noi şi Dinamo. Avem un avantaj dacă ne uităm la istoria meciurilor directe, însă Dinamo e o echipă cu istorie în spate, e mereu dificil să joci contra lor. Au un antrenor cu experienţă, mereu a avut rezultate bune la Dinamo. Ne aşteptăm la un meci foarte greu, dar acasă jucăm doar cu gândul de a câştiga”, a punctat Hagi.