Fotbal international

Scandalul examenului lui Luis Suarez ia amploare. A forţat Juventus mâna profesorilor de la Universitatea din Perugia?

25.09.2020 | 10:05
Scandalul examenului lui Luis Suarez ia amploare A fortat Juventus mana profesorilor de la Universitatea din Perugia
ADVERTISEMENT

Scandalul examenului la limba italiană susţinut, chipurile, de fostul atacant al Barcelonei, uruguayanul Luis Suarez, la Universitatea pentru străini din Perugia ia o uriaşă amploare. În Italia, mass-media continuă să prezinte înregistrări ale convorbirilor purtate în acele zile.

După cum se ştie, Luis Suarez a fost atras de proiectul lui Juventus, chiar dacă avea să devină astfel coleg cu Cristiano Ronaldo, omul cu care s-a avut ca şoarecele cu pisica atâta timp cât portughezul a jucat la Real Madrid, iar campioana Italiei a fost atrasă, la rândul ei, de posibilitatea de a avea un jucător cu potenţialul său.

ADVERTISEMENT

Totul părea perfect pentru ambele părţi până în momentul în care torinezii au constat că jucătorul nu are paşaport extracomunitar şi astfel nu poate fi eligibil pentru bianconeri. Singura soluţie o reprezenta promovarea unui examen de limbă italiană, dar şi aşa obţinerea cetăţeniei nu ar fi fost posibilă mai devreme de, cel mai fericit caz, luna noiembrie.

Cum a intervenit Juventus în examenul lui Luis Suarez

După cum a relatat presa italiană, Suarez a luat cu brio examenul, însă Juventus se hotărâse să schimbe foaia şi să renunţe la uruguayan, mai ales că l-ar fi putut folosi abia din noiembrie şi s-a reorientat spre Alvaro Morata, care mai jucase la ei cu ani în urmă şi care a şi semnat.

ADVERTISEMENT

Avocatul Turco, din partea lui Juventus, este cel care a fost delegat de conducerea bianconerilor să se ocupe de posibilitatea ca Suarez să dea examenul de limbă italiană şi toate convorbirile purtate de acesta cu Simone Olivieri, directorul general al Universităţii din Perugia, au fost interceptate şi făcute publice.

Juve a mai fost implicată în scandal de corupţie în 2006

Juventus a cerut examenul, pentru a şti dacă mai merită să meargă pe pista Suarez. Cert este că jucătorul nu ştia o boabă italiana şi totuşi a trecut examenul cu brio. Acum rectorul instituţiei şi profesoara care l-a examinat se află în anchetă.

ADVERTISEMENT

Lucrurile se complică pentru campioana Italiei, care a a mai trecut în 2006 prin celebrul scandal de corupţie Calciopoli, pentru că în interceptările convorbirilor este pomenit numele directorului sportiv de la Juventus, Fabio Paratic.

Promisiunea care a dus la anchetă

Iar unul dintre cei prezenţi la examen este înregistrat când spune că acum chiar că avem echipă să câştigăm Champions League cu Suarez în atac. Ceea ce explică clar modul în care jucătorul a luat examenul.

ADVERTISEMENT

Punctul critic al interceptărilor l-ar constitui afirmaţia exprimată telefonic de avocatul Turco în dialog cu directorul general al Univeristăţii, Olivieri, conform căreia dacă se rezolvă cu bine situaţia lui Suarez li se vor mai aduce celor de la Perugia şi alţi jucători pe viitor pentru examene similare. Ceea ce a determinat procuratura din Perugia să deschidă investigaţii pentru acuzaţia de corupţie.

ADVERTISEMENT