News

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 ajunge la final? Anunțul Prefectului Capitalei despre o posibilă înțelegere între Primărie și Romprest

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 se apropie de sfârșit? Prefectul Capitalei a anunțat o posibilă înțelegere între Primărie și Romprest.
08.06.2021 | 20:20
Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 ajunge la final Anuntul Prefectului Capitalei despre o posibila intelegere intre Primarie si Romprest
ADVERTISEMENT

Reprezentanții părților implicate s-au întâlnit la Prefectura Capitalei. Alin Stoica a explicat că a înaintat o propunere către Romprest și Primăria Sectorului 1.

Prin aceasta sunt sugerate o serie de acțiuni care să se continuie colectarea gunoaielor pe perioada litigiului sau a celei de renegociere a contractului. Prefectul Capitalei a mai spus că un răspuns va fi transmis în această seară sau mâine, 9 iunie.

ADVERTISEMENT

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 se apropie de final. S-a ajuns la o înțelegere între Primărie și reprezentanții Romprest

„Cred eu că a fost o întâlnire destul de bună. Evident, diferențele dintre cele două părți sunt destul de mari, însă am ajuns la o propunere, pe care am înaintat-o ambelor părți și aștept în seara asta sau mâine un răspuns”.

„Așa au promis, că în seara asta sau mâine vor transmite un răspuns, o propunere de acțiuni care să ducă la continuitatea acestui serviciu. Nu aș vrea să intru în detalii pentru că nu este vorba despre o soluționare a diferendului între cele două părți, nu asta era ideea, ci pur și simplu sunt acțiuni pe care ambele părți ar trebui să le facă în așa fel încât, pe perioada cât durează acest litigiu sau pe perioada până la care se va renegocia ceva, continuitatea serviciului să fie asigurată și cetățenii să nu mai aibă nimic de suferit,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă înțelegerea prevede și plata unei părți din datorii pe perioada litigiului, prefectul a explicat că despre acest lucru este vorba: „în general, soluțiile cam aici se învârt.”

„O parte trebuie să presteze, o parte trebuie să mai plătească ceva, deci trebuie să existe disponibilitate din partea ambelor părți în așa fel încât să se asigure acel echilibru, însă fără a intra efectiv pe fond pe cine ce are de plată, nu despre asta este vorba în momentul de față,” a explicat Alin Stoica.

ADVERTISEMENT

Prefectul nu a exclus declarărea stării de alertă în Sectorul 1

Alin Stoica a fost întrebat dacă după aceste discuții se mai poate pune problema declarării stării de alertă în Sectorul 1. Acesta nu a exclus varianta.

„Atâta vreme cât părțile sunt interesate să asigure continuitatea, nu. Dacă se ajunge la un blocaj, atunci putem să discutăm, sigur,” a afirmat prefectul Capitalei.

ADVERTISEMENT

În plus, Alin Stoica a venit cu explicații și în problema depozitării deșeurilor: „în momentul de față, Primăria Municipiului București trebuie să asigure contracte cu depozitari. IRIDEX, din câte știu, avea un contract cu Primăria Capitalei.

„La momentul de față, este, într-adevăr, problematic. Urmează să primim de la Primăria Capitalei instrucțiuni unde anume va putea fi depozitat gunoiul,” a spus acesta.

„Nu noi, pentru că nu Prefectura se ocupă de treaba asta, fiecare primărie de sector, evident, primește instrucțiuni de la Primăria Capitalei care sunt gropile de gunoi agreate și cu care Primăria Capitalei are contract,” a adăugat.

ADVERTISEMENT