News

Scandalul tichetelor anticriză. Clotilde Armand e acuzată de PNL şi PSD că vrea să mituiască oamenii

Clotilde Armand, atacată de PNL şi PSD pe tema tichetelor anticriză. Primarul sectorului 1 a răspuns imediat acuzaţiilor de mită electorală
25.11.2022 | 11:50
Scandalul tichetelor anticriza Clotilde Armand e acuzata de PNL si PSD ca vrea sa mituiasca oamenii
Scandal pe tema tichetelor anticriză, la sectorul 1 Foto: Facebook/Clotilde Armand
ADVERTISEMENT

Filialele din sectorul 1 ale Partidului Naţional Liberal şi Partidului Social-Democrat s-au declarat vineri împotriva iniţiativei primarului Clotilde Armand de a acorda tichetele anticriză de câte 1.000 de lei pe persoană, tuturor celor care au împlinit 18 ani.

PNL şi PSD propun ca banii să se dea pe gospodărie, nu individual

Propunerea comună a celor două partide aflate în coaliţia de guvernare este de acordare de ajutoare pe gospodărie, cu valori cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Iniţiativa lui Clotilde Armand a fost dur criticată vineri de preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, care a acuzat că proiectul primarului privind tichetele anticriză constituie un demers “pur electoral”, subliniind în schimb că viziunea PNL şi PSD este “corectă, echitabilă şi transparentă”.

“Practic, vorbim de sumă acordată per gospodărie, nu per votant, cum doreşte Armand. Vorbim despre termene mult mai scurte. Până la 30 aprilie anul viitor trebuie plătite aceste sume către cetăţeni, nu până la alegerile locale, cum dorea doamna primar să lungească lucrurile”, a declarat Sebastian Burduja, în cadrul unei conferinţe de presă.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Florin Manole, preşedintele PSD Sector 1, a explicat că propunerea comună cu liberalii pe care o are partidul său îi vizează direct pe cetăţenii care au un venit mediu pe gospodărie mai mic decât salariul minim pe economie, care ar urma să primească o sumă de 3.000 de lei per gospodărie.

“Aceia dintre cetăţeni care au un venit mediu per gospodărie până la inclusiv salariu mediu beneficiază prin proiectul nostru de o sumă de 2.000 de lei per gospodărie, iar toţi ceilalţi cetăţeni care au venituri mult mai mari rămân în marja de 1.000 de lei”, a declarat Florin Manole.

ADVERTISEMENT

În replică, primarul Clotilde Armand a reacţionat pe Facebook, acuzând la rândul său că inţiativa PSD-PNL este menintă să-i submineze acţiunile.

“PNL şi PSD Sector 1 au apărut de braţ împreună într-o conferinţă de presă să ne anunţe că nu vor vota proiectul pentru tichete, fiindcă primăriţa este rea, mită electorală etc. Veşnica povestire.

ADVERTISEMENT

În schimb, tot PNL şi PSD ne anunţă că depun ei alt proiect prin care se vor între 2.000 şi 3.000 lei pentru toate gospodăriile. Nu cum am făcut noi… Da, aţi citit bine. Asta nu mai e mită electorală pentru ei şi sunt măsuri de ‘politici publice’. Cu această ocazie vă invit să-i priviţi în toată splendoarea lor pe liderii uselismului de la Sector 1 străpunşi de disperarea că nu mai pot fura nimic de la această primărie.

În proiectul depus de noi pentru tichetele anticriză banii folosiţi de noi pentru această măsură erau ceea ce am economisit de la companiile aduse în primărie de PNL şi PSD şi ne-au facturat servicii fictive”, a afirmat Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT