Fotbal international

Scandări fasciste înainte de AC Milan – Lazio! Ce mesaj a fost afişat pe străzi! Video

24.04.2019 | 18:58
Scandari fasciste inainte de AC Milan  Lazio Ce mesaj a fost afisat pe strazi Video

AC Milan – Lazio se joacă miercuri, de la ora 21:45, în manşa retur a semifinalelor Cupei Italiei, iar fanii echipei gazdă au folosit mai multe scandări fasciste pe străzile oraşului din Lombardia. Facţiunea “Irriducibili” s-a dat în spectacol şi a afişat un baner în care îl onorau pe Benito Mussolini.

Scandări fasciste înainte de AC Milan – Lazio. L-au comemorat pe Mussolini

Meciul AC Milan – Lazio a fost precedat de mai multe scandări fasciste. Fanii laziali s-au strâns în Piazzale Loreto, unde au afişat un mesaj în care îl comemorau pe Benito Mussolini. “Onore a Benito Mussolini”, au scris cei din gruparea “Irriducibili”. Ultraşii au scandat minute în şir şi au folosit salutul fascist, cu toate că oamenii din jur nu erau de acord cu această manifestare.

Momentul vine cu o zi înainte ca italienii să sărbătorească eliberarea ţării de sub guvernarea fascistă a lui Benito Mussolini. Ultraşii lui Lazio au ales să-l comemoreze pe “Il Duce” cu patru zile înainte de împlinirea a 74 de ani de la moartea fostului dictator. De altfel, lazialii au mers în Piazzale Loreto, locul unde corpul lui Mussolini a fost adus în Milano, la scurt timp după ce a fost executat.

Fanii lui Lazio nu sunt la prima abatere

Fanii lui Lazio sunt cunoscuţi ca având o orientare pro-fascistă, iar în trecut s-au dat în spaectacol în Italia, dar şi în Europa. În sezonul trecut, la un derby cu AS Roma, ultraşii din “Irriducibili” au folosit mai multe scandări antisemite. În plus, mai mulţi laziali au fost filmaţi în timp ce cântau “Anne Frank este a Romei”.

În tur, AC Milan şi Lazio au terminat la egalitate, scor 0-0. În a doua semifinală, Fiorentina şi Atalanta au remizat, la rândul lor, scor 3-3, iar calificarea în finală Cupei Italiei va fi decisă joi, de la ora 21:45.