ADVERTISEMENT
Fotbal international

Scandări rasiste și saluturi naziste la meciul Bulgaria – Anglia 0-6! Arbitrul a oprit partida înaintea pauzei. Englezii au răbufnit. “Niște idioți! Rușine!”

Autor: Iuliana Spirache | 15.10.2019 | 08:44
Southgate, selecționerul Angliei, în timp ce discuta cu arbitrul partidei disputate împotriva Bulgariei după scandările rasiste și saluturile naziste

După ce echipa națională a României a fost penalizată de UEFA în urma scandărilor suporterilor la meciurile cu Spania și Malta, bulgarii au și ei șanse mari să evolueze fără spectatori la duelul cu Cehia, următorul meci din preliminariile Campionatului European 2020.

ADVERTISEMENT
  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.60 este cota pentru 1 la meciul Finlanda – Armenia. Vezi toate cotele aici!

Scandări rasiste și saluturi naziste la meciul Bulgaria – Anglia 0-6

Bulgaria a primit vizita reprezentativei Angliei într-un meci jucat în Grupa A din preliminariile Campionatului European 2020, iar partida a fost câștigată de englezi cu scorul de 6-0. Duelul dintre cele două selecționate a fost umbrit de scandările rasiste și saluturile naziste ale fanilor bulgari, iar organizatorii au fost anunțați că există șanse ca meciul să nu se mai joace,

ADVERTISEMENT

Arbitrul a decis să oprească meciul în minutul 28, atunci când organizatorii au transmis un anunț împotriva rasismului prin intermediul boxelor aflate pe stadion. Mai mult, suporterii prezenți la meci care au avut reacții rasiste au fost anunțați că arbitrul ar putea opri definitiv meciul, iar Bulgaria să piardă partida la “masa verde”.

Suporterii echipei naționale a Bulgariei la meciul cu Anglia

Sterling, Mings și Rashford, țintele bulgarilor

Principalele ținte ale fanilor bulgari au fost Raheem Sterling, Tyrone Mings și Marcus Rashford, la adresa cărora au existat scandări rasiste. Mai mult, bulgarii au folosit în mai multe ori salutul nazist pentru a-i ataca pe englezi. Arbitrul central I. Bebek a mai oprit o dată meciul în minutul 43 pentru șase minute, timp în care căpitanul Ivelin Popov a vorbit cu galeria.

ADVERTISEMENT

Bulgaria face parte din Grupa A din preliminariile Campionatului European 2020, alături de Anglia, Cehia, Kosovo și Muntenegru. Formația de peste Dunăre se află pe locul 5, cu 3 puncte, la egalitate cu Muntenegru. Anglia conduce clasamentul cu 15 puncte și este urmată de Cehia (12 puncte) și Kosovo (11 puncte). Bulgarii mai au de disputat un singur meci în Grupa A, cu Cehia, pe teren propriu, pe 17 noiembrie, ora 19.00.

Reacțiile jucătorilor Angliei:

  • Raheem Sterling: “Îmi pare rău că Bulgaria este reprezentată de asemenea idioți pe stadionul lor. Oricum… 6-0 și merge acasă, măcar ne-am făcut treaba. Călătorie în siguranță pentru suporterii noștri, v-ați descurcat de minune.”
  • Marcus Rashford: “Nu este o situație în care poți juca ușor și nici una care să se întâmple în 2019. Sunt mândru că am fost mai presus și am luat cele trei puncte.”
  • Harry Maguire: “Cea mai bună metodă să îți revii. Sunt mândru de echipă. Nu există loc în fotbal pentru un astfel de comportament rușinos. Ceva trebuie făcut.”
  • Jesse Lingard: “Fiecare dintre acești băieți din Anglia sunt mai puternici decât cei care au ales să distrugă acest joc frumos. UEFA trebuie să facă ceva în acest sens. Rușine!”
ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!