Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Scandări xenofobe în România – Liechtenstein! Protest masiv al celor 15 galerii prezente la meci. Video

Suporterii din 15 galerii din România s-au unit pentru a protesta în meciul România - Liechtenstein. Ce motiv invocă ultrașii? Scandări xenofobe și mesaje pentru FRF.
07.06.2024 | 21:14
Ultrașii din 15 galerii din România protestează împreună în meciul România -Liechtenstein
ADVERTISEMENT

Meciul România – Liechtenstein se anunță unul extrem de încins și nu neapărat la nivelul gazonului. Ultrașii din 15 galerii diferite pregătesc un protest de amploare sub sloganul “Liber să fiu ultra”.

Scandări xenofobe în România – Liechtenstein! Protest masiv al celor 15 galerii prezente la meci

Membrii galeriilor din România au lăsat deoparte conflictele și s-au unit pentru a transmite un mesaj clar: “libertate pentru suporteri”. Aceștia protestează împotriva abuzurilor. Este o premieră în fotbalul românesc ca 15 lideri să cadă la pace pentru a transmite un mesaj comun.

ADVERTISEMENT

Odată intrați pe Arena Steaua, aceștia au început scandările împotriva FRF și nu numai. Pe stadion s-a auzit „FRF, m**e FRF!” și mai multe scandări xenofobe împotriva comunității maghiare, precum „Afară cu ungurii din țară“.  Cel mai probabil, acesta este numai startul protestului.

Banner România

La meciul România – Liechtenstein și-au anunțat prezența membrii din galeria celor de la: Sud Steaua, Sud Dinamo, Peluza Nord Rapid, Peluza Latină și Peluza 1 Ilie Oană Petrolul, Peluza Nord Galați, Corvinul Hunedoara, Peluza Marina Farul, Peluza Șepcile Roșii U Cluj, Peluza Vișinie CFR, Peluza Nord Craiova, Peluza Sud Craiova, UTA Arad și Peluza Nord Iași.

ADVERTISEMENT

Suporterii au apărut la stadion purtând măști și fulare. Aceștia își doresc “o lege corectă și benefică pentru toată lumea, un cadru legal de desfășurare a spectacolelor pe stadioane, fără abuzuri din partea forțelor de ordine”.

Suporterii români au protestat la meciul cu Liechtenstein

Mesajul SUD Steaua:

“În lumea fotbalului, suporterii ultrași sunt esența pasiunii și devotamentului. Totuși, aceștia sunt adesea percepuți negativ, etichetați pe nedrept și confruntați cu abuzuri din partea autorităților. De aceea, sub mesajul ‘Liber să fiu Ultra’, peluzele ultrașilor din România s-au unit într-o campanie comună pentru a schimba aceste percepții și pentru a lupta împotriva abuzurilor.

ADVERTISEMENT

Această campanie își propune să reabiliteze imaginea suporterilor ultrași, să aducă reforme legislative și să combată abuzurile jandarmeriei. Prin ‘Liber să fiu Ultra’, vrem să arătăm că suntem mai mult decât spectatori; suntem inima și sufletul fotbalului.

Este timpul să inițiem un dialog cu autoritățile, să ne asigurăm că drepturile noastre sunt respectate și să punem capăt nedreptăților. Ne dorim solidaritate între toate peluzele ultrașilor și implicarea activă a tuturor suporterilor. Împreună, putem schimba percepțiile și putem crea un mediu mai just și mai liber pentru toți suporterii de fotbal din România.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm la aceste date la o scară mai mare, putem spune că doar 6 persoane mai pot merge pe stadion, în timp ce restul de 716 sunt interzise pentru că nu au contestat procesele. Dacă ar fi făcut-o conform procentelor, am fi avut 434 de câștiguri în instanță din 720 (numărul total probabil în baza de date a celor interziși în România). ‘Liber să fiu Ultra’ nu este doar un slogan, ci o luptă pentru un viitor mai bun pentru toți suporterii de fotbal”, a fost mesajul postat de Asociația Steliștilor 1947 pe Facebook.

ADVERTISEMENT