Sport

Scandări xenofobe la meciul de rugby România – Polonia. “Ultrașii” au afișat un banner cu referire la incidentele de la Sepsi – FCU Craiova

Scandalul de rasism și xenofobie de la Sf. Gheorghe a dat startul mai multor momente controversate. Un grup de „ultrași” a afișat un banner la meciul de rugby România - Polonia.
04.02.2023 | 17:11
Scandari xenofobe la meciul de rugby Romania  Polonia Ultrasii au afisat un banner cu referire la incidentele de la Sepsi  FCU Craiova
Scandări xenofobe împotriva maghiarilor la meciul de rugby al României împotriva Poloniei. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Meciul de fotbal Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost oprit de „centralul” partidei, din cauza scandărilor de rasism și xenofobie ale „ultrașilor” olteni. O grupare naționalistă și-a făcut apariția la meciul de rugby România – Polonia pentru a oferit un nou moment controversat.

Scandări xenofobe la meciul de rugby România – Polonia

România a jucat în cursul zilei de sâmbătă împotriva Poloniei în Rugby Europe Championship. În tribunele stadionului „Arcul de Triumf” și-a făcut apariția un grup format din 25-30 de „ultrași” care au afișat un banner cu un mesaj controversat.

ADVERTISEMENT

„În patria noastră suntem huliți și voi vreți să fim cuminți?”, este mesajul afișat de grupul de „ultrași”, care au avut scandări xenofobe la adresa maghiarilor pe parcursul jocului.

„Să-ți dăm la ****, bozgore!”, „Afară, afară, cu ungurii din țară!”, sunt două dintre cântecele xenofobe pe care le-au pus în aplicare gruparea intitulată „Youth România”. Gruparea care este prezentă și la meciurile de fotbal ale României își anunțase prezența la meciul cu polonezii încă de pe 28 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Banner-ul afișat de „ultrași” face referire la incidentele din Sepsi – FC U Craiova 1948

Pe 29 ianuarie 2023, Andrei Chivulete a luat decizia istorică de a opri meciul Sepsi – FC U Craiova 1948, din cauza scandărilor anti-maghiare venite dinspre „ultrașii” olteni. În primă fază, „centralul” a întrerupt meciul și a trimis echipele la vestiare din pricina scandărilor xenofobe.

Ulterior, arbitrul a trimis definitiv echipele la cabine. Manifestația organizată de gruparea „Youth România”, care adună „un grup ultra’ de tineret ce susține echipa națională”, potrivit paginii de Facebok, nu este singura care a venit în apărarea Peluzei Sud 1997.

ADVERTISEMENT

„Uniți Sub Tricolor”, grupul ultras care susține naționala României, a emis în urmă cu o zi un amplu comunicat prin care a adus acuzații forurilor care conduc fotbalul din România, LPF și FRF.

„Comunicat Uniti sub tricolor referitor la meciul de la Sfantu Gheorghe, în solidaritate cu Peluza Sud 1997 și românii care încă mai țin la demnitatea lor, în vremuri în care expansiunea separatismului maghiar atinge cote alarmante.

ADVERTISEMENT

 Înglobate, majoritatea acestor reacții ne-au confirmat scenariul la care ne și așteptam, respectiv atitudinea ipocrită și docilă a corectitudinii politice contemporane, în care dacă spui lucrurilor pe nume și te poziționezi contrar comportamentelor deviante ale oricărei minorități, ești stigmatizat și pus la zid, astfel că majoritatea ‘formatorilor de opinie’, în loc să sublinieze substratul real al problemei, au urmat trendul de a lovi în cei care au avut demnitatea să nu plece capul”, este o parte din comunicatul emis de gruparea „Uniți Sub Tricolor”.

România a învins Polonia în Rugby Europe Championship

România a întâlnit-o pe Polonia pe „Arcul de Triumf”, în prima partidă a „tricolorilor” în noul sezon. „Stejarii” fac parte din grupa B în Rugby Europe Championship alături de Portugalia, Belgia și Polonia.

Cu nu mai puțin de 11 eseuri reușite, România s-a impus la scor, 67-27 în fața Poloniei. Rugby Europe Championship se desfășoară din acest sezon sub un format nou, cu două grupe de câte patru echipe. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în careul de ași.

În următoarea partidă, România joacă în deplasare cu Belgia, pe 11 februarie, de la ora 18:30.

ADVERTISEMENT