News

Scapă de aburirea ochelarilor atunci când porți mască. “Trucuri” recomandate VIDEO

09.05.2020 | 22:55
Scapa de aburirea ochelarilor atunci cand porti masca Trucuri recomandate VIDEO
ADVERTISEMENT

Există câteva “trucuri” cu ajutorul cărora cei care poartă ochelari pot evita aburirea lor atunci când poartă mască. Pentru început, trebuie verificat dacă masca este ajustată conform fizionomiei.

“Trucuri” pentru a evita aburirea ochelarilor când porți mască

Atunci când aerul cald expirat prin nas și gură se condensează la contactul cu lentilele mai reci ale ochelarilor, aceștia se aburesc și crează dificultate la vedere. Tocmai de aceea, când se pune masca de protecție, există câteva metode care te ajută să eviți aburirea.

ADVERTISEMENT

Pentru început, masca trebuie ajustată perfect. Nici prea mare, pentru că distanța dintre piele și mască lasă aerul să treacă. Încercați să presați  masca deasupra nasului, pentru a fi lipită cât mai bine, sau, dacă este o mască lucrată manual, o puteți regla din spate.

Substanțele antiaburire, sub formă de spray sau gel, se aplică direct pe lentile și se usucă rapid. Aceste substanțe sunt folosite, îndeosebi, de sportivii de performanță în competiții.

ADVERTISEMENT

Spuma de ras, o metodă la îndemână

În cazul în care nu găsiți substanțele antiaburire în comeț, se pot înlocui cu săpunul lichid clasic. Se aplică un strat subțire pe lentilă, se șterge apoi cu o cârpă curată din bumbac, pentru a nu lăsa scame, și se clătește.

La fel se poate proceda și cu spuma de ras, care înlocuiește săpunul lichid. Se aplică pe lentilă și apoi se clătește. Spuma de ras este potrivită și pentru oglinda din baie  care se aburește de la apa caldă.

ADVERTISEMENT

Batista de hârtie ar putea fi o altă metodă eficientă. Pliați batista și dublați partea de sus a măștii, pe dedesubt, pentru ca șervețelul să absoarbă aerul cald expirat și umiditatea.

Tags: