News

Scăpări de clor la centrala nucleară de la Cernavodă. Un muncitor a fost transportat la spital

Un muncitor a fost transportat la spital după ce au avut loc scăpări de clor la centrala nucleară de la Cernavodă.
15.06.2021 | 12:38
Scapari de clor la centrala nucleara de la Cernavoda Un muncitor a fost transportat la spital
ADVERTISEMENT

Incident produs marți la centrala nucleară de la Cernavodă. Reprezentanții centralei au anunțat că un angajat de la stația de clorinare a fost transportat la spital din cauza unei defecţiuni tehnice.

Muncitor de pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă, transportat la spital

Potrivit unui comunicat emis marți, a fost semnalată o defecțiune la un recipient de clor pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă.

ADVERTISEMENT

În urma acestui eveniment, un muncitor a fost dus la spital pentru investigații medicale, a anunțat Societatea Națională Nuclearelectrica. Angajatul se afla în locație la momentul defectării. Din datele oficiale reiese că acesta este în afara oricărui pericol.

De asemenea, se mai precizează că evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației din zonă.

ADVERTISEMENT

”SN Nuclearelectrica SA anunță faptul că în data de 15.06.2021, pe platforma CNE Cernavodă, în afara instalației nuclearo-electrice (zona non-radiologica), la stația de clorinare, au avut loc ușoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor. Situația a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spațiul de lucru ventilat.

Un lucrător care efectua proceduri specifice la stația de clorinare și care se afla în incinta la momentul defectării, a fost transportat la spital pentru investigații, fiind în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației. Acest incident nu a afectat operarea unităților de la CNE Cernavodă”, a transmis Cosmin Ghiță, directorul general al instituției.

Caz tragic la centrala nucleară de la Cernavodă în acest an

În 2021, un caz tragic a fost consemnat la centrala nucleară de la Cernavodă. Un jandarm care asigura paza Centralei Nuclearo-Electrice s-a împuşcat în cap, pe 9 martie, chiar în timpul serviciului.

ADVERTISEMENT

Subofițerul era într-o încăpere situată chiar lângă Reactorul 1 al centralei nucleare, obiectiv strategic al României. Câțiva angajați au auzit zgomotul făcut de împușcătură și au alertat medicii de pe platformă, care i-au acordat jandarmului primul ajutor. La scurt timp, un elicopter SMURD a aterizat la Cernavodă.

După aproape două săptămâni de la acel moment, jandarmul a murit în spital. Până în prezent nu se cunosc cauzele acestui eveniment.

Subofițerul avea 44 de ani, iar la cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt. Parchetul a declanșat o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT