News

Scările care duc spre tavan, „minunea” dintr-o comună din Timiș. Cum se apără constructorul

25.02.2021 | 08:25
Scarile care duc spre tavan minunea dintro comuna din Timis Cum se apara constructorul
ADVERTISEMENT

Comuna Dumbrăvița, din Timiș, se poate lăuda cu o investiție de 7.8 milioane de lei în Căminul Cultural din localitate, în condițiile în care acesta beneficiază de mai multe scări care duc în tavan.

Clădirea proaspăt reabilitată poate intra în Cartea Recordurilor, însă primăria se scuză și anunță că nu a mai avut bani să facă terasele care erau incluse în proiectul inițial, iar muncitorii au respectat planul până la capăt.

ADVERTISEMENT

“N-am înțeles de ce nu s-au oprit cu proiectul aici. Da? Și s-a făcut grinda și acestea sunt unele dintre ele minunate care se termină în tavan”, se întreabă, retoric, sătenii.

Timișorenii au construit scări care duc spre tavan

Conform Digi 24, la mijloc ar fi o eroare de construcție. “Scările erau prevăzute în prima variantă, ele au rămas acolo, nimeni nu a făcut o revenire, nu le-a oprit.

ADVERTISEMENT

Teoretic ele ar fi putut fi folosite pentru a folosi cele două terase, dar s-a abandonat această variantă de a utiliza aceste scări”, a explicat Hora Bugarin, primarul din Dumbrăvița.

Pentru ca situația să fie cu adevărat absurdă, scările nu doar că au fost construite, dar au fost și placate cu granit, așa cum scrie în proiect. Mai mult, balustrada a fost decupată pentru a urma forma tavanului.

ADVERTISEMENT

Ce este foarte ciudat este de s-au mai făcut în clipa în care s-a schimbat soluția de proiectare a tot ce înseamnă parte de acoperiș de ce au mai rămas în variantă de proiect și s-au mai și executat, s-au mai și placat cu granit, sunt niște aspecte care mie personal îmi scapă”, mai spune primarul.

Să duci niște scări într-un tavan, mi se pare așa science-fiction, parcă am trăi pe altă planetă, dar e ceva tipic românesc”, a concluzionat un alt sătean.

ADVERTISEMENT