Sport

“Scary” Simo! Halep, fără nicio șansă în finala de la Transylvania Open. Kontaveit e la Turneul Campioanelor

Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel în finala Transylvania Open de Anett Kontaveit, scor 2-6, 3-6. Românca rămâne fără trofeu WTA în 2021.
31.10.2021 | 20:22
Scary Simo Halep fara nicio sansa in finala de la Transylvania Open Kontaveit e la Turneul Campioanelor
ADVERTISEMENT

Finala dintre Simona Halep și Anett Kontaveit a fost ca un film de Halloween pentru fanii români. Românca a pornit cu prima șansă în ultimul act, însă Anett Kontaveit nu i-a lăsat nicio șansă și a învins-o cu 6-2, 6-3.

“Scary” Simo! Halep, fără nicio șansă în finala de la Transylvania Open

Cu victoria de la Transylvania Open, Anett Kontaveit a reușit calificarea la Turneul Campioanelor, care se va desfășura în acest an la Guadalajara. Astfel, sportiva din Estonia își continuă forma de excepție prin care trece, reușind să câștige al patrulea ei turneu, în 2021.

ADVERTISEMENT

Începutul de meci a fost foarte puternic pentru sportiva din Estonia. Kontaveit a fost jucătoarea mai agresivă și s-a desprins la 3-1 grație unei consistente. Halep nu a avut soluții la jocul sâcâitor al adversarei și a căzut în primul set.

Kontaveit a profitat de căderea Simonei și s-a dus la 5-1

Kontaveit a profitat de cădere și s-a dus la 5-1, moment în care Halep a dat semne de revenire pe game-ul de serviciu al sportivei din Estonia. Chiar dacă a recuperat un break, Simo a fost pusă sub presiune în game-ul următor, cedând încă un break, al treilea din set, care s-a încheiat 2-6.

ADVERTISEMENT

În setul secund, Halep a intrat pe teren, decisă să schimbe ceva. Și i-a ieșit. A început perfect, cu break, iar apoi a făcut rapid 2-0. Kontaveit nu s-a speriat, nu a cedat niciun centimetru de teren și a pus bazele revenirii.

Miza uriașă a ajutat-o pe Kontaveit! Mai agresivă pe teren

Miza uriașă pe care o avea meciul pentru Kontaveit, calificarea la Turneul Campioanelor, nu a speriat-o ba a făcut-o să joace și mai bine. Serviciul i-a funcționat din ce în ce mai bine, iar pe retur a redevenit agresivă.

ADVERTISEMENT

De la 0-2, Kontaveit s-a dus la 5-2 în setul secund, spre frustrarea Simonei Halep, care a aruncat pentru prima dată în această săptămână cu racheta. Românca servea ca să rămână în meci și are meritul de a nu fi cedat lupta.

Simona Halep, răbufnire la 2-6, 2-5! Anett a încheiat finala într-o oră și 11 minute

La 6-2, 5-2 pentru Kontaveit, Simona Halep a luptat cu dinții pentru fiecare punct și a reușit să salveze trei mingi de meci, deși asediul estoniencei a fost unul foarte puternic. Simo a rezistat și a mai redus diferența de pe tabelă, încercând să pună presiune pe serviciul favoritei doi.

ADVERTISEMENT

Însă, Anett Kontveit a avut mingi noi la dispoziție, iar pentru o jucătoare cu un serviciu puternic asta înseamnă mană cerească. Sportiva din Estonia nu i-a lăsat nicio șansă Simonei și a încheiat meciul, scor 6-2, 6-3.

Halep, prima înfrângere în turneele WTA din România!

Grație acestui succes, Anett Kontaveit merge la Turneul Campioanelor de la Guadalajara, la finalul unui sezon de vis, încheiat cu patru titluri WTA. De cealaltă parte, Simona Halep înregistrează al 12-lea an consecutiv cu finală WTA disputată.

Însă, pentru campioana noastră este o înfrângere amară, în condițiile în care a pierdut primul meci în turneele WTA din România la care a participat. După succesele de la WTA București 2014 și 2016, la Transylvania Open s-a oprit în finală.

  • 280 de puncte WTA a obținut Anett Kontaveit pentru performanța de la Cluj
  • 18 WTA este locul ocupat de Simona Halep

 

ADVERTISEMENT