News

Scenariile în care se redeschid școlile după Paște, pe localități și județe, anunțate de Ministerul Educației. Harta

04.05.2021 | 15:33
Scenariile in care se redeschid scolile dupa Paste pe localitati si judete anuntate de Ministerul Educatiei Harta
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a anunțat, marți, 4 mai, scenariile în care se redeschid școlile după Paște, pe localități și județe. Circa 2.000 de școli din țară își vor redeschide, miercuri, 5 mai, porțile cu prezență fizică pentru elevi.

În acest sens, ministerul condus de Sorin Cîmpeanu a publicat lista localităților, fiecare cu scenariul aferent ratei de infectare după care se vor redeschide unitățile de învățământ.

ADVERTISEMENT

Scenariile în care se redeschid școlile după Paște, pe localități și județe, anunțate de Ministerul Educației

După îmbunătățirea situației epidemiologice din țară, elevii din toate clasele și copiii de grădiniță din 2.057 de localități vor merge miercuri fizic la școală și la grădiniță, pentru că aceste localități sunt în scenariul verde, anunță Edupedu.

Potrivit ordinului comun din iarnă semnat de Ministerul Educației și cel al Sănătății, în localitățile aflate în scenariul verde, cu rata de infectare sub 1 la mie, revin fizic la școală elevii din clasele P-XII și copiii de grădiniță.

ADVERTISEMENT

În schimb, în localitățile aflate în scenariul galben, cu rata de infectare de peste 1 la mie, elevii din clasele V-VII și IX-XI fac în continuare cursuri online.

Lista cu scenariile din toate județele poate fi descărcată de AICI

HARTA scenariilor după care se redeschid școlile pe 5 mai, în fiecare localitate, creată de Universitatea “Babeș Bolyai”

Oamenii de știință de la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca au realizat o hartă interactivă care arată rata de incidență la nivelul fiecărei localități din România, datele fiind actualizate zilnic.

ADVERTISEMENT
Harta incidență pe țară. Sursa foto: econ.ubbcluj.ro

Harta este realizată în cadrul proiectului de cercetare COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, proiect dezvoltat de Școala de Științe Sociale a UBB, prin intermediul unei echipe de cercetători ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

Specialiștii UBB au adăugat pe hartă și funcția “Școală”, astfel că, atunci când este selectată localitatea, este indicat și scenariul în care se vor ține cursurile.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe hartă în cazul localităților cu o incidență a infectărilor sub 1 la mie, adică în scenariul verde apare indicația “prezență fizică”, iar la cele din scenariul galben “ școală online” .

  • În cazul localităților cu o rată de incidență sub 1 la mie, pe hartă apare scenariul verde și indicația “prezență fizică”.
  • În localitățile aflate în scenariul galben, cel roșu fiind desființat prin comasarea cu acesta, rata de incidență este de peste 1 la mie și pe hartă apare indicația “școală online”. Această indicație este valabilă pentru clasele V-VII și IX-XI, elevii de ciclul primar și copiii de grădiniță venind fizic la cursuri/activități până la intrarea în carantină a localității, indiferent de scenariu.

Harta poate fi consultată AICI.

ADVERTISEMENT