News

Scenariile militare, dezvăluite de Şeful Armatei Române. „Există riscul escaladării conflictului din Ucraina, iar România trebuie să fie pregătită”

Generalul Gheorghiță Vlad: România trebuie să accelereze dotarea armatei în fața riscului escaladării conflictului din Ucraina
22.05.2024 | 12:44
Scenariile militare dezvaluite de Seful Armatei Romane Exista riscul escaladarii conflictului din Ucraina iar Romania trebuie sa fie pregatita
Anunț îngrijorător de la șeful Armatei Române. Există riscul escaladării conflictului din Ucraina, iar țara noastră trebuie să fie pregătită. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ultima alertă de la conducerea Armatei României. Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, a declarat că există un pericol real de intensificare a conflictului din Ucraina, subliniind necesitatea ca România să urgenteze modernizarea și dotarea forțelor armate.

Avertizări de la șeful Armatei Române

 „Prognoza pe care o facem prevede și scenarii ca escaladarea conflictelor inclusiv cele de natură militară. Mizăm în continuare pe descurajare generată de o capacitate defensivă.

ADVERTISEMENT

Iată de ce apăsăm pedala intăririi instituției apărării naționale și a consolidării NATO de descurajare și apărare”, a spus la reuniunea Comitetului Militar NATO, General Gheorghiță Vlad, șeful Armatei Române.

Scopul este ca cetățenii români să fie instruiți și pregătiți în eventualitatea unui conflict armat, spunea acesta. El a mai precizat că un proiect de lege în acest sens a fost deja depus în Parlament și și-a exprimat speranța că va fi adoptat în cursul acestui an.

ADVERTISEMENT

„Federația Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială, pentru democrație. În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată. Nu este un război cu Ucraina. Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți.

Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, spunea șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad.

ADVERTISEMENT

Inclusiv la începutul anului șeful Statului Major spunea ca românii să se pregătească de război

Comandantul Armatei Române, generalul Gheorghiță Vlad, a declarat că cetățenii români ar trebui să se pregătească pentru eventualitatea unui conflict armat. Într-un interviu acordat pentru Europa Liberă, el a discutat despre necesitatea unor schimbări în legislația privind pregătirea populației pentru război.

Generalul a menționat că un proiect de lege în acest sens a fost deja înaintat Parlamentului. Declarația sa urmează unor avertismente similare emise de ministrul suedez al apărării civile și de șeful Comitetului Militar al NATO.

ADVERTISEMENT

În România, există discuții intense despre actualizarea legii pentru pregătirea populației în contextul internațional tensionat, incluzând conflictul dintre Ucraina și Rusia la granițele noastre, precum și situația dintre Israel și Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”