Life

Scenaristul comediei Teambuilding, mesaj pentru cei care critică filmul de pe Netflix: “Asta nu înţeleg unii”

Scenaristul comediei Teambuilding le-a transmis un mesaj celor care au criticat filmul. Producția este disponibilă și pe Netflix.
05.01.2023 | 21:02
Scenaristul comediei Teambuilding mesaj pentru cei care critica filmul de pe Netflix Asta nu inteleg unii
Mesajul scenaristului comediei Teambuilding pentru cei care critică filmul. Sursa foto: Facebook, IMDb/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alex Coteț, scenaristul filmului Teambuilding, a avut un mesaj adresat celor care au criticat producția. Comedia a apărut la cinematograf pe 30 septembrie 2022, iar de câteva zile este disponibilă și pe Netflix.

Ce mesaj a avut scenaristul comediei Teambuilding pentru cei care critică filmul de pe Netflix

Producția Teambuilding a apărut la cinema toamna trecută. La începutul acestui an a fost lansat și pe Netflix, acolo unde se află deja pe primul loc în topul celor mai vizionate filme la noi în țară. Filmul a atras un val uriaș de critici încă de la lansare.

ADVERTISEMENT

Deși este filmul românesc cu cele mai mari încasări din ultimii 30 de ani, satira despre viața de corporație a atras numeroase comentarii negative din cauza limbajului vulgar și a glumelor slabe.

Regia filmului este semnată de Matei Dima, Cosmin Nedelcu (Micutzu) și Alex Coteț. Acesta din urmă este și scenaristul filmului și le-a transmis un mesaj celor care au criticat producția.

ADVERTISEMENT

Producția se adresează mai multor categorii de public, în special celor care au avut un astfel de job sau au cunoscut oameni precum tipologiile reprezentate în comedie.

Unii nu înțeleg experiențele de viață ale altor persoane, acesta fiind motivul pentru care filmul a fost atât de criticat încă de la apariție. Totodată, filmul are rolul de a-i amuza pe cei care îl privesc.

ADVERTISEMENT

“E vorba de experiență de viață. Filmul ăsta se adresează oricui a avut vreodată un job sau a avut un anturaj de tovarăși idioți. Sau a fost cu clasa în excursie și i-a prins diriga cum fumau.

Sau vine din Oltenia și e mândru de asta. Sau, sau, sau. Când țintești atât de multe categorii de vârstă și educație, e normal ca aceia din Categoria A să nu înțeleagă glumele pentru categoria B.

ADVERTISEMENT

Nu au aceeași experiență de viață. Cred că asta nu înțeleg unii: Teambuilding e ȘI pentru tine. Dar nu DOAR pentru tine.

Ca în stand-up, ești profesionist când faci toată sala să râdă, nu doar pe comedianții care te judecă de la bar.”, a declarat Alex Coteț pentru Adevărul.

Ce spune Alex Coteț despre reacțiile oamenilor care au urmărit Teambuilding

Scenaristul este de părere că oamenii caută să-și împărtășească opiniile în ziua de astăzi. Filmul a avut un succes răsunător încă de la apariție, lucru care îl face să fie și mai criticat.

“(…) În România, opiniile sunt gratis, fiindcă în comunism, dacă aveai o opinie, o țineai pentru ține și încă trei prieteni. Acum românii au sute de opinii despre orice și caută să le dea la toată lumea din jur, că nu mai au loc în casă de ele.

Sloganul eroilor din film este ‘să moară și capra vecinului’. Dacă filmul făcea 30.000 de spectatori, nu deranja pe nimeni. Dar a făcut un milion. Deci e o țintă legitimă.

Când ceva capătă succes, devine automat cool pentru unii oameni să fie contra acelui lucru.

În social media, asta se cheamă clout chasing/clout chaser (o persoană care încearcă să câștige popularitate și influență prin asociere sau prin conflict cu personalități).”, a mai explicat Alex Coteț pentru sursa menționată.

În plus, Alex Coteț consideră că cei care au criticat limbajul vulgar din film înjură mereu, doar că nu-și asumă acest lucru.

Alex Coteț a mai spus că opinia celor care au vizionat filmul, fie că au mers la cinema sau l-au văzut pe Netflix, este mai “valoroasă” decât cei care îl piratează sau care nici nu l-au urmărit.

Faptul că Teambuilding a ajuns pe Netflix reprezintă un mare avantaj pentru acest film, în opinia scenaristului. În același timp, și cinematografele contribuie enorm la succesul unei producții.

“Important de reținut este un lucru: fără cinema nu ar fi filme românești. Fără Netflix, filmele românești nu ar trăi mai mult de o lună. Cele două merg mână în mână. Și câștigă toată lumea.”, a adăugat el.

Alex Coteț a mai scris scris scenarii și pentru alte filme, printre care și Miami Bici (2020). Actorul realizează și clipuri de umor alături de Sector 7, grupul din care face parte.

ADVERTISEMENT