News

Scenariu apocaliptic dezvăluit de germani. Șanse de 30% ca omenirea să se confrunte în următorii 10 ani cu un dezastru de proporții

27.06.2020 | 09:47
ADVERTISEMENT

Un dezastru mai mare decât pandemia de Covid-19 ar putea lovi omenirea în viitor, cred cercetătorii germani.

Vestea proastă e că acest „dezastru masiv” va lovi omenirea în următorii 10 ani, deci într-un viitor apropiat pe scara timpului.

ADVERTISEMENT

Analiștii Deutsche Bank cred că acest dezastru va fi mult mai mare decât cel provocat de noul coronavirus.

Specialiștii germani cred că omenirea se va confrunta cu un dezastru de proporții

Potrivit Stiripesurse, analiștii coordonați de expertul Henry Allen au constatat că există un risc mai mare cu 30% ca în următorul deceniu omenirea să se confrunte cu un dezastru mult mai mare decât pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Germanii de la Deusche Bank cred că omenirea se poate aștepta la o pandemie de gripă care ar putea să omoare peste 2 milioanede oameni, sau s-ar putea înregistra o erupție vulcanică catastrofală.

De asemenea, este luat în considerare scenariul în care ar avea loc o erupție solară sau ar izbucni un nou război mondial care să distrugă omenirea.

ADVERTISEMENT

Mai rău, această estimare este valabilă pentru următorii 10 ani, dar dacă s-ar face o estimare pe 30 de ani, șansele ar crește la 56%, considera experții.

Nemții au ajuns la concluzia că o erupție solară este un scenariu mult mai probabil decât un război mondial, însă o astfel de furtună ar distruge rețelele energetice și de telecomunicații.

ADVERTISEMENT

Orice dezastru ar avea loc din această listă, ar afecta grav economia lumii. Cu toate acestea, analiștii nu au nicio soluție momentan și nu au sugerat o strategie de investiții care să susțină spusele lor.

Ultima mare furtună solară a fost înregistrată în 1859 și a fost numită Evenimentul Carrington. Este considerată cea mai puternică furtună solară din istoria observațiilor solare și a avut loc în timpul celui de-al 10-lea ciclu solar.

Aurorele boreale au fost văzute în întreaga lume, mulți oameni crezând că s-a făcut ziuă. Toate sistemele de telegraf din acea vreme s-au prăbușit.

ADVERTISEMENT