Fotbal intern

Scenariu cu repetiție pentru Steliano Filip? Coincidența care îi dă fiori lui Dinamo în lupta la retrogradare

04.03.2021 | 17:21
Scenariu cu repetitie pentru Steliano Filip Coincidenta care ii da fiori lui Dinamo in lupta la retrogradare
Scenariu cu repetiție pentru Steliano Filip? Coincidența care îi dă fiori lui Dinamo. FOTO: sportpictures.eu / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Steliano Filip (26 de ani) s-a întors la Dinamo să ajute în probabil cel mai greu moment din istoria clubului, dar socoteala de acasă s-ar putea să nu se potrivească acum cu cea din târg.

În ianuarie 2021, fundașul stânga a revenit în Ștefan cel Mare din postura de jucător liber de contract, după o aventură de un an în Grecia, la AE Larisa. Gruparea elenă a reprezentat a doua experiență în străinătate pentru „Stelu”, care între 2018 și 2019 a evoluat în Croația, la Hajduk Split.

ADVERTISEMENT

Pe 14 februarie 2019, Filip a revenit în România, la Dunărea Călărași, formație pe care Dinamo o va înfrunta joi, 4 martie, de la ora 20:00, în sferturile de finală ale Cupei României.

Steliano Filip a retrogardat ultima dată când s-a întors din străinătate

Plecat de la Dinamo în 2018, în schimbul a 500 de mii de euro, Steliano Filip nu a rezistat decât un an în campionatul Croației. Fundașul s-a întors în Liga 1 și a semnat, liber de contract, cu Dunărea Călărași, o formație nou-promovată la acea vreme.

ADVERTISEMENT

A fost primul și singurul sezon al călărășenilor pe prima scenă fotbalistică din România. Cu Filip marcator al unui gol în cele opt partide jucate în sezonul 2018-2019, Dunărea antrenată de Dan Alexa a retrogradat direct.

Interesant este faptul că, singurul gol al lui Filip pentru galben-albaștri a fost înscris chiar în meciul care putea salva echipa de la retrogradare. Disputat în etapa a 14-a din play-out, meciul dintre Hermannstadt și Dunărea Călărași a fost câștigat de sibieni, scor 2-1. Deși Steliano a deblocat tabela în minutul 77, gazdele au întors rezultatul și au mers la baraj, în timp ce oaspeții s-au întors în Liga 2.

ADVERTISEMENT
  • 8 meciuri și 1 gol, acestea sunt cifrele lui Steliano Filip la Dunărea Călărași, sezonul 2018-2019
  • formația antrenată acum de Cristi Pustai e pe locul 4 în Liga 2, la patru puncte de primul loc

Scenariul de groază s-ar putea repeta cu Dinamo

Odată ajunsă Dunărea în Liga 2, Steliano Filip și-a încheiat socotelile cu gruparea călărășeană. Fundașul stânga a continuat să joace timp de jumătate de sezon în Liga 1, la Viitorul. Folosit de Hagi în 14 partide, în care a oferit o pasă de gol, „Stelu” a ales din nou calea străinătății.

ADVERTISEMENT

Tot din postura de jucător liber de contract, fundașul stânga a plecat în Grecia, la AE Larisa, pentru care a bifat 22 de meciuri și a dat două pase de gol. Un an mai târziu, acesta s-a întors din nou în Liga 1, de această dată la Dinamo, club pentru care a evoluat și în perioada 2012-2018.

Acum, „câinii roșii” se află într-o situație dramatică. Echipa lui Jerry Gane nu are stabilitate financiară, suporterii fiind singurii care o țin în viață pe Dinamo, FANATIK anunțând în exclusivitate cum DDB  va reuși să obțină licența pentru Liga 1.

Dacă va fi cazul ca Dinamo să mai joace și sezonul viitor în Liga 1, pentru că, sportiv, lucrurile merg extrem de rău. Cu o serie de cinci meciuri consecutive fără victorie și fără gol marcat, roș-albii sunt pe locul 13 în Liga 1, cu 26 de puncte, două mai multe decât FC Voluntari, echipă aflată pe loc de baraj.

Dunărea Călărași și Dinamo, egalitate perfectă la meciurile directe

Până ca lupta la retrogradare din acest sezon să fie tranșată mai e cale lungă, dar Dinamo trebuie pusă în gardă, altfel riscă să bifeze prima retrogradare din istorie și a doua pentru Steliano Filip. Cupa României rămâne un al doilea obiectiv important pentru roș-albi, care nu au mai cucerit un trofeu din 2017 (Cupa Ligii).

Meciul dintre Dunărea Călărași și Dinamo, din sferturile Cupei, va reprezenta al cincilea duel direct pentru cele două formații. Ele au fost adversare de patru ori în ediția 2018-2019. În sezonul regulat s-au anihilat reciproc (1-1 la București și 0-0 la Călărași), în timp ce în play-out și-au împărțit victoriile. Dinamo s-a impus cu 2-0 acasă și a pierdut cu 0-1 în deplasare.

  • 7 meciuri a evoluat Steliano Filip în acest sezon pentru Dinamo
  • contractul fundașului cu roș-albii expiră la finalul acestui sezon
  • 300 de mii de euro este cota lui Filip, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT