Fotbal international

Scenariu de coșmar în fotbal: toate competițiile oprite până în septembrie. Cele trei variante luate în considerare pentru actualul sezon

15.03.2020 | 12:27
Scenariu de cosmar in fotbal toate competitiile oprite pana in septembrie Cele trei variante luate in considerare pentru actualul sezon
ADVERTISEMENT

Cele mai importante competiții fotbalistice sunt suspendate în acest moment, data oferită pentru o reluare fiind începutul lunii aprilie, însă cel mai negru scenariu oferit de englezi este reînceperea meciurilor oficiale în septembrie.

Fotbalul s-ar putea relua în toamnă

Comisia pentru Situații de Urgență a Marii Britanii (COBRA) a organizat o ședință în care au fost dezbătute măsurile care pot fi luate în contextul pandemiei de coronavirus care a lovit Planeta în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Conform britanicilor de la The Independent, în dezbaterea din cadrul COBRA a fost discutat și viitorul fotbalului, suspendat în acest moment până pe 4 aprilie, iar concluzia la care s-a ajuns conduce la un scenariu puțin așteptat: competițiile nu ar putea fi reluată în primăvară sau vară, iar cel mai optimist scenariu ar fi reînceperea meciurilor în septembrie!

Ideea de a juca din nou fotbal în această primăvară este ridicolă”, transmit britanicii.

Oprirea fotbalului până în septembrie ar produce daune financiare uriașe pentru cluburile europene. Banii din drepturile de televizare, din marketing și bilete, care ar aduna sume importante, ar fi pierduți.

ADVERTISEMENT

Directorul executiv al lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummennige, recunoaște că cele mai multe cluburi, mai ales cele mai mici, doresc terminarea actualului sezon pe teren pentru a nu pierde sumele din drepturile de televizare și din biletele de meci.

De ce aș vrea ca acest sezon să se încheie pe teren? Este clar. E vorba de bani. Cea mai mare parte din câștiguri provine de la televiziuni. Încă sunt plăți de făcut. Iar multe cluburi medii și mici ar putea avea probleme cu lichiditățile”, a declarat Karl-Heinz Rummennige.

ADVERTISEMENT

Variantele luate în considerare

Decizia finală în cazul reluării campionatelor interne, a Champions și Europa League, dar și ce se va întâmpla cu barajele și turneul final al EURO, ar urma să fie luate de UEFA, care a programat săptămâna viitoare, pe 17 martie, o ședință la care au fost invitați membri ai celor 55 de federații afiliate.

Britanicii transmit că există trei variante luate în considerare de forul continental:

  • Reluarea competițiilor după ce pandemia de coronavirus se va opri. Campionatele actuale vor fi încheiate pe teren, indiferent de data la care se vor relua
  • Să fie încheiate acum, luând în considerare clasamentele din momentul suspendării
  • Ștergerea actualului sezon
ADVERTISEMENT