Fotbal international

Scenariu de coşmar pentru fotbal! UEFA ia în calcul abandonarea Champions League și Europa League

26.03.2020 | 15:45
Scenariu de cosmar pentru fotbal UEFA ia in calcul abandonarea Champions League si Europa League
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus a afectat sportul din întreaga lume, inclusiv fotbalul, iar UEFA se gândește să schimbe datele de desfășurare ale competițiilor Champions League și Europa League.

UEFA ia în calcul abandonarea Champions League și Europa League

Pandemia de coronavirus a dar peste cap toate planificările atât pentru meciurile din competițiile interne, cât și pentru cele din competițiile europene.

ADVERTISEMENT

Astfel, UEFA își dorește să schimbe datele de desfășurare ale Champions League și Europa League, urmând ca partidele să se dispute în lunile iulie și august.

Forul european vrea să dea prioritate meciurilor din competițiile interne, pentru ca toate țările să poată să-și desemneze campioanele. Evident, planul UEFA poate fi aplicat în cazul în care pandemia de coronavirus se va mai domoli.

ADVERTISEMENT

În cazul în care epidemia de coronavirus va continua, UEFA ar lua în calcul ca ambele competiții europene să fie anulate.

Pierderi de sute de milioane de euro după ce Euro 2020 a fost amânat

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a anunțat că vor exista pierderi foarte mari de bani, din cauza amânării Campionatului European din 2020 cu un an.

ADVERTISEMENT

Este clar că pierderile vor fi de sute milioane de euro după amânarea turneului final.

Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ, dar vom face tot ce putem mai bine pentru ca finanţarea vitală pentru fotbalul de bază, fotbalul feminin şi dezvoltarea jocului de fotbal în toate cele 55 de ţări să nu fie afectată.

Principiul care ne-a ghidat în asumarea acestei decizii pentru binele fotbalului european, ca un întreg, a fost deasupra profitului”.

ADVERTISEMENT

„Cred că Uniunea Europeană se poate inspira din abordarea noastră în ceea ce priveşte criza.

Avem o monedă unică şi frontiere deschise în Europa, dar acum, fiecare are o viziune individuală asupra crizei şi adoptă măsuri diferite în loc să aibă o abordare globală, coordonată. E păcat!”, a mai precizat Aleksander Ceferin.

  • 2021 este anul în care ar urma să se desfășoare Campionatul European de fotbal
ADVERTISEMENT