News

Scenariu de film polițist cu Marian Vanghelie și hoții care i-au furat 300.000 de euro. Cum au fost prinși infractorii

01.02.2021 | 23:39
Scenariu de film politist cu Marian Vanghelie si hotii care iau furat 300000 de euro Cum au fost prinsi infractorii
ADVERTISEMENT

Hoții care i-au spart vila lui Marian Vanghelie au fost prinși la scurt timp după marea spargere, polițiștii depunând un efort supraomenesc pentru a realiza acest lucru.

Vanghelie a rămas fără un ceas Parmigiani Fleurier în valoare de 10.000 de euro, un ceas Glashutte de 30.000 de euro, butoni de 5.000 de euro, bijuterii din aur și diamante marca Crivelli, FreyWille și Louis Vuittton și tabloul „Cap de copil” al pictorului român Gheorghe Petrașcu, evaluat la 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Spargerea a fost dată în ianuarie 2020, la vila fostului primar al Sectorului 5, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.

Prejudiciu de 300.000 de euro după ce casa lui Vanghelie a fost spartă

Hoții ar fi fost ajutați de un taximetrist, care le-a asigurat deplasare din București în comuna Snagov. „La comiterea faptei au participat membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea de infracțiuni de furt din locuințe, ce acționau de regulă la pont și cu precădere în dauna persoanelor ce dispun de sume mari de banii”, au transmis polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Ilfov, conform ziare.com.

ADVERTISEMENT

Hoții au fost prinși după trei luni, iar la finalul lunii decembrie 2020 Judecătoria Buftea a dat primele sentințe în acest caz. Hoții, Niculae Avram și Paul Manea, au fost condamnați la 4 ani și 6 luni de închisoare, respectiv la 5 ani de închisoare, pentru furt calificat. Șoferul Marius Mădălin Grigore a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt calificat.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București și are termen de judecată pe 25 februarie. De menționat că Marian Vanghelie a cerut să fie despăgubit pentru toate bunurile nerecuperate, însă a obținut doar o parte din prejudiciu, pentru că nu a depus acte care să justifice acest prejudiciu.

ADVERTISEMENT

Hoții au fost prinși ca în filme, cu microfoane plantate

Potrivit datelor din anchetă, spargerea a fost dată în noaptea de 2021 ianuarie 2020 în jurul orei 3.30, hoții profitând de faptul că vila nu are sistem de alarmă. Vanghelie a ajuns acasă la ora 7.30 și a constatat furtul. Soția sa, Oana Niculescu Mizil, dormea la etaj și a auzit gălăgie, dar a crezut că cel responsabil de zgomot de Marian Vanghelie.

Polițiștii au luat amprente și au urmărit înregistările video ale camerelor de supraveghere din localitate, observând o Dacie Logan de culoare galbenă suspectă. A fost identificat în scurt timp șoferul, Marius Mădălin Gheorghe, după ce anchetatorii au obținut mandate de interceptare și monitorizare a acestuia, observând că avea legături cu hoții.

ADVERTISEMENT

Ulterior polițiștii au ajuns la hoți și au plantat microfoane într-unul din birourile IPJ Ilfov, unde aceștia au fost duși la audieri. Din discuții a fost identificat al doilea hoț, Paul Manea poreclit „Porcul”.

Paul Manea: “Ai spus totul ca prostul?”
Marius Madalin Grigore (șoferul): “Tot, tot…”
Paul Manea: “Ai vazut tu filmarea?”
Marius Madalin Grigore: “Am spus tot.”

Cei trei indivizi și-au recunoscut fapta și au beneficiat, așadar, de o pedeapsă redusă cu o treime. Cu toate acestea, instanța a considerat că indivizii reprezintă un pericol public, astfel că pedepsele sunt considerabile.

 

ADVERTISEMENT