Sport

Scenariu incredibil pentru handbalul românesc. Am putea avea 4 echipe în sezonul viitor al Ligii Campionilor: „Sunt foarte optimist”

România ar putea avea 4 reprezentante în sezonul viitor al Ligii Campionilor la handbal masculin și feminin. Anunțul a fost făcut de președintele FRH, Constantin Din.
05.06.2024 | 17:15
Scenariu incredibil pentru handbalul romanesc Am putea avea 4 echipe in sezonul viitor al Ligii Campionilor Sunt foarte optimist
Handbalul românesc ar putea avea 4 echipe în Liga Campionilor în sezonul următor. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

România ar putea avea patru reprezentante în sezonul 2024/2025 al Ligii Campionilor la handbal masculin și feminin. Anunțul a fost făcut de președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri, 5 iunie. Dinamo, Rapid și Gloria Bistrița au solicitat wild-carduri pentru a evolua în Liga Campionilor în sezonul viitor.

Scenariu incredibil pentru handbalul românesc: „Sunt foarte optimist”

Constantin Din a dezvăluit că Dinamo, la handbal masculin, cât și Rapid și Gloria Bistrița, la handbal feminin, au solicitat wild-carduri pentru a evolua în grupele Ligii Campionilor în sezonul următor. Președintele FRH, extrem de optimist, a anunțat că decizia va fi luată după ședința de la EHF.

ADVERTISEMENT

“Urmează o şedinţă la Federaţia Europeană de Handbal în care se vor stabili participantele în cupele europene. Sunt câteva solicitări de upgrade din partea echipelor care şi-au câştigat dreptul de a participa în cupele europene.

Astfel, Dinamo a solicitat un upgrade pentru a participa în Liga Campionilor. Wild-card, da. Upgrade se cheamă trecerea de la o competiţie inferioară la una superioară şi prin acest upgrade se primeşte un wild-card de a participa în cupa respectivă.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere sunt şanse foarte mari şi eu sunt foarte optimist că atât Dinamo cât şi Rapid vor avea wild card şi vor juca în Liga Campionilor. Mai mult decât atât, chiar şi Bistriţa a solicitat un upgrade pentru a putea participa de asemenea în Liga Campionilor”, a declarat Constantin Din, în cadrul unei conferințe de presă.

România, 4 echipe în sezonul viitor al Ligii Campionilor?! „E un lucru curajos”

CSM București, campioana României, este deja calificată în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor. În cazul în care EHF va acorda wild-carduri celor de la Dinamo, Rapid și Gloria Bistrița, România va avea nu mai puțin de 4 reprezentante în cea mai tare competiție inter-cluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

“Sperăm să obţină aceste wild-carduri. E un lucru curajos din punctul meu de vedere. Ştim cu toţii, în Liga Campionilor nivelul de exprimare este superior faţă de European League. Şi ăsta e un lucru care pe mine mă bucură şi cred eu că nu doar pe noi ar trebui să ne bucure.

Şi federaţia europeană ar trebui să se bucure pentru că are solicitări foarte multe de la cluburi din Europa să participe în cupele europene. Asta înseamnă că sunt competiţii reuşite”, a mai spus Constantin Din.

ADVERTISEMENT

Echipele românești, sezon reușit în cupele europene

CSM București a fost eliminată în sferturile Champions League, după „dubla” înfrângere cu Metz. De cealaltă parte, Rapid a părăsit cea mai tare competiție inter-cluburi din handbalul european încă din faza grupelor.

În sezonul 2023/2024, Gloria Bistrița a ajuns până în finala EHF European League, unde a pierdut împotriva formației din Norvegia, Storhamar Handball Elite. Nu în ultimul rând, Dinamo a încheiat pe locul 4 în Final Four-ul EHF European League la handbal masculin, la fel ca Dunărea Brăila în Final Four-ul EHF European League la handbal feminin.

ADVERTISEMENT