News

Scenariu sumbru pentru iarna care bate la ușă, prezentat de un oficial ANRE. “Trebuie să fim pregătiţi”

Vicepreşedintele ANRE Zoltan Nagy-Bege avertizează că ne așteaptă o iarnă complicată în ce privește aprovizionarea cu energie
13.09.2022 | 14:16
Scenariu sumbru pentru iarna care bate la usa prezentat de un oficial ANRE Trebuie sa fim pregatiti
Zoltan Nagy-Bege susține că România trebuie să fie pregătită pentru cel mai negru scenariu Foto: Profit.ro
ADVERTISEMENT

Oficialul spune că este necesar ca România să fie pregătită pentru cel mai negru scenariu și să umple depozitele cu gaz până la maximul posibil.

Scenariul sumbru prezentat de un oficial ANRE pentru iarnă

”Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluţiile posibile şi imposibile pentru a trece peste această iarnă”, a spus vicepreşedintele ANRE în cadrul emisiunii Talk News de la Profit News TV.

ADVERTISEMENT

Zoltan Nagy-Bege a mai avertizat că nu trebuie să ne oprim la limita de 80% impusă de UE în ceea ce privește depozitele de gaz, ci să mergem spre 90% sau chiar 95% din capacitate.

”În niciun caz nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de Uniunea Europeană, limită care în câteva zile va fi depăşită, ar trebui să ţintim un 90 – 95% pentru a fi cât de cât liniştiţi în privinţa iernii care o să vină”, a precizat oficialul ANRE.

ADVERTISEMENT

O iarnă foarte complicată

Potrivit acestuia, urmează o iarnă foarte complicată, nu din punct de vedere meteorologic, ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile.

”Ne aşteaptă o iarnă foarte complicată, şi nu din punct de vedere meteorologic, ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu ce se va întâmpla în piaţă, nu ştiu dacă va exista import de gaze din Rusia sau din alte surse şi atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume şi se pregăteşte şi pentru cel mai negru scenariu.

Este important să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, pentru ca să ştim ce avem de făcut”, a mai spus Zoltan Nagy-Bege.

ADVERTISEMENT

Criza energetică, ale cărei efecte sunt resimțite și în România, a fost exacerbată de efectele invaziei Rusiei în Ucraina. Moscova a limitat sau chiar oprit aprovizionarea ci gaze ca răspuns la sancțiunile economice aplicate de Occident.

ADVERTISEMENT
Tags: