News

Scenariu sumbru prevăzut de experți pentru România: “În jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecții pe zi”

06.07.2020 | 16:58
Scenariu sumbru prevazut de experti pentru Romania In jurul datei de 23 august vom avea in jur de 800 de infectii pe zi
ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, avertizează că numărul cazurilor va continua să crească în condițiile în care oamenii vor respecta regulile. 

Medicul lansează un avertisment și consideră că am putea avea aproximativ 800 de cazuri pe zi la finalul lunii august:

ADVERTISEMENT

“Vorbim de lucruri logice până la urmă. Vorbim de un raport între măsurile care s-au relaxat şi felul în care populaţia a înţeles să respecte sau să nu respecte aceste măsuri, aşa relaxate cum sunt.

În momentul în care oamenii nu respectă măsurile, nu se poate întâmpla decât un singur lucru, mai ales pe fondul relaxării, anume creşterea numărului de cazuri.

ADVERTISEMENT

Scenariu sumbru prevăzut de experți pentru România: “Aceasta este o situație pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona”

Practic, de la începutul lunii iunie, am ajuns la un număr bazal de reproducere de peste 1. Reamintesc că numărul bazal peste 1 înseamnă o creştere a epidemiei. Dac mergem pe scenariul de 1.1 făcut de domnul Valentin Pârvu, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de cazuri noi de îmbolnăvire. 

Aceasta este o situație pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona. Dar, dacă această sesiune persistă, ce vom face în luna septembrie? Lucrurile trebuie reglate după aceste cifre, care nu pot greși semnificativ pentru că, până acum, predicțiile au fost corecte”, a spus Emilian Popovici la Europa FM.

ADVERTISEMENT

Anunțul lui Arafat: „Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem o creștere a numărului de cazuri”

Autoritățile susțin că între creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă și nerespectarea măsurilor de protecție și distanțare fizică există o relație directă de cauzalitate.

Raed Arafat a spus că urmează zile cruciale în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România:

ADVERTISEMENT

„Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem o creștere a numărului de cazuri. Weekendurile au devenit cu mai mare risc, oamenii se duc la cluburi, la terase. Am văzut poze, se vede clar că sunt mai mulți oameni care nu sunt din aceeași familie așezați la o singură masă. Îmi pare rău, dar vor fi controale în această perioadă”

 

ADVERTISEMENT