Sport

Scenariul care le dă fiori italienilor înaintea meciului cu Austria: „Suntem terminați”

„Squadra Azzurra”, trimisă acasă din răzbunare? Jurnaliștii italieni se tem de o răzbunare a UEFA înaintea partidei cu Austria.
25.06.2021 | 20:24
Scenariul care le da fiori italienilor inaintea meciului cu Austria Suntem terminati
ADVERTISEMENT

Aparent accesibil, meciul din optimile de finală ale Campionatului European ar putea căpăta accente dramatice pentru italieni. Sau cel puțin aceasta este ipoteza lansată de jurnaliști după delegarea la centru a englezului Anthony Taylor, văzut drept o simplă „unealtă” în planul de răzbunare al UEFA.

Concret, forul continental s-ar fi arătat deranjat de afirmațiile premierului Mario Draghi, care a insistat, speriat de numărul tot mai mare al îmbolnăvirilor cu tulpina Delta raportate în Marea Britanie, ca ultimul act al competiției să fie mutat pe Olimpico din Roma.

ADVERTISEMENT

În replică, Boris Johnson a dat asigurări că situația este sub control și chiar a crescut numărul spectatorilor care pot asista la partida găzduită de Stadionul Wembley din Londra. Criticile peninsularilor nu s-au oprit, însă, aici.

Jurnaliștii italieni se tem de o răzbunare a UEFA în meciul cu Austria

Când ați văzut că Anthony Taylor a fost desemnat să conducă acest meci, nu ați simțit un fior rece? O simplă coincidență? Pură întâmplare? Prim-ministrul Draghi a cerut socoteală UEFA, susținut de Angela Merkel!

ADVERTISEMENT

A vrut ca semifinalele și finala să fie mutate de la Londra, într-un loc mai sigur, în contextul numărului mare de infectări. Dacă Anglia și UEFA ne-au făcut așa ceva, suntem terminați”, au scris cei de Corriere dello Sport.

Suporterii austrieci, sfătuiți de federație să nu facă deplasarea la Londra pentru meciul cu Italia

Dacă italienii se tem de o răzbunare a forului continental, suporterii austrieci se află în imposibilitatea de a-și încuraja favoriții în optimile Campionatului European. Pentru că partida nu mai poate fi amânată, Federația de fotbal din Austria le-a recomandat să rămână acasă.

ADVERTISEMENT

Răspândirea noii variante a coronavirusului le-a obligat pe autoritățile britanice să carantineze timp de 10 zile toate persoanele care intră pe teritoriul țării. În aceste condiții, fanii nu vor putea urmări din tribunele Stadionului Wembley partida programată sâmbătă, 26 iunie, la ora 22:00.

Optimile Campionatului European nu se amână. În ciuda eforturilor imense pe care le-am făcut, din păcate, acest lucru este imposibil.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din cauză că nu a mai rămas mult până la meci, nu putem muta meciul de la Londra pe altă arenă fără a avea restricții de călătorie pentru cetățenii Austriei.

Federația Austriacă de Fotbal face tot ce îi stă în putință pentru a le permite cât mai multor fani să urmărească meciul din optimile de finală contra Italiei.

Ministerul de Externe îi sfătuiește cu tărie pe toți suporterii echipei naționale să nu meargă la Londra”, se arată în comunicatul transmis de Federația Austriacă de Fotbal.

ADVERTISEMENT