Fotbal intern

Scenariul luat în calcul de LPF pentru sezonul viitorul al Ligii 1: „18 echipe de la anul, fără să retrogradeze nimeni acum”

28.03.2020 | 12:07
Scenariul luat in calcul de LPF pentru sezonul viitorul al Ligii 1 18 echipe de la anul fara sa retrogradeze nimeni acum
ADVERTISEMENT

Cristian Bivolaru, directorul general de la Viitorul, a declarat că LPF și cluburile din prima ligă poartă în permanență discuții pentru a stabili posibile scenarii pentru terminarea actualului sezon, dar și pentru componența Ligii 1 în stagiunea viitoare.

Campionat cu 18 echipe?

Oficialul formației constănțene admite că, începând cu sezonul viitor, Liga 1 ar putea trece la o componență cu 18 echipe. Concret, celor 14 formații prezente în acest moment în prima ligă s-ar adăuga primele patru clasate din eșalonul secund.

ADVERTISEMENT

Scenariul cu 18 echipe de la anul și fără retrogradare în acest sezon este posibil. De la întreruperea campionatului am creat un grup al cluburilor, împreună cu LPF, în care facem schimb de idei, de informații și, din tot ce a apărut, ca variante comentate pe acest grup, au rezultat trei scenarii.

Scenariul optimist, în care campionatul se încheie cu disputarea tuturor meciurilor, scenariul mai realist, în care se vor putea disputa câteva meciuri atât în campionat, cât și în Cupă, dar pe un alt format agreat, și scenariul pesimist, în care nu se vor mai disputa meciuri sezonul acesta”, a declarat Cristian Bivolaru, la TV ProX.

ADVERTISEMENT

În situația prezentată de oficialul de la Viitorul, în care Liga 1 ar trece la un format cu 18 echipe, UTA Arad, CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele și FC Argeș ar promova din eșalonul secund.

Poziția UEFA

Cristian Bivolaru transmite că UEFA ia în considerare amânarea startului următorului sezon de cupe europene pentru o perioadă mai mare, pentru a permite competițiilor interne să dispute toate meciurile.

ADVERTISEMENT

Eu cred, așa cum am văzut în ultimele zile că există o tendință care pleacă dinspre UEFA, dinspre Asociația ligilor și chiar dinspre cea a cluburilor, toți vor să găsească soluții de ieșire din criză.

Se discută despre începerea noului sezon al cupelor europene cât mai târziu posibil, undeva în august, pentru a da posibilitatea campionatelor naționale să ducă la bun sfârșit meciurile”, susține Cristian Bivolaru.

ADVERTISEMENT