Fotbal intern

Scenariul uluitor al UEFA! FCSB ar urma să meargă în Champions League, iar CFR Cluj în Europa League

22.04.2020 | 10:20
Scenariul uluitor al UEFA FCSB ar urma sa mearga in Champions League iar CFR Cluj in Europa League
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a afectat bunul mers al desfășurării competițiilor sportive, inclusiv cele fotbalistice, iar UEFA are o propunere neobișnuită, prin care FCSB ar urma să meargă în Champions League, iar CFR Cluj în Europa League.

Cum poate FCSB să meargă în Champions League, iar CFR Cluj în Europa League

Conform cotidienelor Het Laatste Nieuws și The Sun, este posibil ca UEFA să ia în considerare coeficintul echipelor care vor participa în cupele europene de anul viitor, în cazul în care competițiile interne nu vor putea fi terminate pe teren.

ADVERTISEMENT

„În asemenea circumstanțe, Ceferin ar fi sugerat ca fiecare federație să prezinte o listă cu echipele pentru Europa, dar unele foruri nu ar vrea să ia ele decizia, pentru a nu intra în conflict cu propriile cluburi.

Cerând să fie folosit coeficientul UEFA, care este realizat pe o perioadă de cinci ani. Acesta să fie factorul cheie”, se arată în cotidianul britanic The Sun.

ADVERTISEMENT
  • 20.500 de puncte are FCSB la coeficientul UEFA
  • 12.500 de puncte are CFR Cluj la coeficientul UEFA

Aleksander Ceferin vrea ca sezonul să se termine pe teren

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, vrea ca sezonul să se termine pe teren și nu să se înghețe: „S-a recomandat clar disputarea finalului stagiunii în campionatele și cupele interne. Se iau însă în calcul și situațiile speciale, în cazul ligilor care vor fi oprite definitiv”.

„Prioritatea o reprezintă sănătatea suporterilor, jucătorilor şi antrenorilor. Sunt un optimist prin natura mea şi cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele şi cupele şi să le finalizăm.

ADVERTISEMENT

Este posibil să fim nevoiţi să evoluăm fără spectatori, dar cel mai important lucru cred că este jocul. În vremuri atât de grele, acest lucru ar aduce bucurie oamenilor şi un anumit sentiment de normalitate, chiar dacă meciurile vor putea fi văzute doar la televizor”, a mai spus Aleksander Ceferin.