News

Scene apocaliptice în China, înainte de congresul Partidului Comunist: “Este ca o avertizare a Cerului” VIDEO

27.05.2020 | 09:49
Scene apocaliptice in China inainte de congresul Partidului Comunist Este ca o avertizare a Cerului VIDEO
ADVERTISEMENT

Aproximativ 3.000 de delegaţi din întreaga Chină se află în aceste zile la Beijing pentru a lua parte la Congresul Național al Poporului, evenimentul anual prin care Partidul Comunist Chinez menţine aparenţa unei formațiuni politice.

Amânată din cauza răspândirii noului coronavirus, ședința care trebuie să dureze 12 zile va fi mai scurtă și se va încheia pe data de 28 mai. Nu doar COVID-19 le dă serioase bătăi de cap liderilor comuniști.

ADVERTISEMENT

Fenomene meteo bizare în timpul Congresului Partidului Comunist din China

Scene desprinse parcă din cele mai apocaliptice producții hollywoodiene au avut loc în capitala Chinei în timpul ceremoniei de deschidere a Congresului. „Tunete în continuu. Vântul incredibil de puternic. Cerul extrem de întunecat … Nu am văzut aşa ceva niciodată în viaţa mea“, a dezvăluit Chen Bingzhong, fostul director al unui centru de educaţie pentru sănătate.

În vârstă de 87 de ani, acesta s-a născut şi a crescut la Beijing, petrecându-și cea mai mare parte a vieții în capitala chineză. „Este înfricoşător şi oribil… Este ca o avertizare a Cerului”, a mai spus bărbatul, vizibil impresionat de intensitatea fenomenelor extreme produse chiar în timpul celui mai important eveniment al liderilor comuniști.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a început Congresul, în jurul orei 15:00,  zona urbană a Beijingului a fost înconjurată de întuneric. Deși lămpile stradale nu erau încă programate să se aprindă, cerul s-a întunecat rapid, completând acest tablou înfricoșător.

Au apărut imediat fulgere şi tunete, urmate de ploi abundente, iar furtuna severă a durat până după ora 16:00, când lumina zilei a revenit brusc. Chiar dacă cerul a fost mai puțin întunecat în suburbiile capitalei, și aici au fost semnalate ploi abundente, dar și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Inundații în Guanzhou, în timpul Congresului Partidului Comunist

În momentul în care avea loc ceremonialul de deschidere a CNP la Beijing, oraşul Guangzhou, situat în sudul Chinei, era puternic afectat de inundațiile produse de fenomenele extreme. Ploaia umpluse până la refuz inclusiv tunelurile de metrou ale liniei 13, determinând compania de metrou să anunţe suspendarea serviciului liniei.

Cartierele Huangpu şi Zengcheng din Guangzhou au anunţat închiderea tuturor grădiniţelor, şcolilor primare, şcolilor medii şi liceelor. În videoclipurile pe care localnicii le-au distribuit pe rețelele de socializare se putea observa că apa ajunsese aproape de acoperişul autovehiculelor.

ADVERTISEMENT

Cu câteva zile înainte de deschiderea congreselor Partidului Comunist, în Shandong, o provincie estică a Chinei, au fost semnalate căderi de grindină. Bucățile de gheață de mărimea oului de găină au distrus terenurile fermierilor din orașele Yantai, Qingdao, Weifang şi Weihai.

ADVERTISEMENT
Tags: