News

Scene ca în filme în Vâlcea, după un accident rutier. S-au tras chiar și focuri de armă

06.12.2020 | 16:24
Scene ca in filme in Valcea dupa un accident rutier Sau tras chiar si focuri de arma
ADVERTISEMENT

Accident rutier produs sâmbătă seara în județul Vâlcea, pe DJ 643, drum care leagă oraşul Bălceşti de satul Beneşti, aflat în componenţa acestuia, a dat naștere unor scene desprinse, parcă, din filmele de acțiune. 30 de persoane înarmate cu furci și alte obiecte contondente s-au adunat la fața locului pentru a-i cere socoteală șoferului autoturismului care a intrat în plin într-o căruță nesemnalizată.

Scandalagiii s-au năpustit asupra bărbatului, fără să le pese că soția și cei doi copii asistau îngroziți și neputincioși la acest incident. Din fericire, trei jandarmi care patrulau în zonă au intervenit în scurt timp și au reușit să pună capăt violențelor, cu sprijinul unui echipaj al Poliției Bălcești.

ADVERTISEMENT

Nu înainte, însă, de a trage patru focuri de avertizare cu armele din dotare pentru a dispersa mulțimea pregătită să-l linșeze pe șofer. Ulterior, doi indivizi au fost încătușați și conduși la sediul Poliției pentru audieri.

Incidente violente în Vâlcea. Totul a pornit de la un accident rutier

Un echipaj de jandarmerie, aflat în serviciul de patrulare, a observat că pe drumul dintre orașul Bălcești și satul Benești a avut loc un eveniment rutier, între un autoturism și un atelaj hipo.

ADVERTISEMENT

Jandarmii s-au deplasat imediat la fața locului pentru acordarea de sprijin, la scurt timp făcându-și apariția și un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Bălcești.

La locul producerii evenimentului rutier și-au făcut apariția mai multe persoane, iscându-se un conflict spontan între aceștia și șoferul autoturismului, două dintre persoane având asupra lor obiecte contondente.

ADVERTISEMENT

Atât polițiștii cât și jandarmii i-au somat pe aceștia să înceteze, însă pentru aplanarea conflictului și dispersarea persoanelor aceștia au fost nevoiți să efectueze 4 focuri de avertisment, în plan vertical, moment în care mulțimea a plecat, iar doi bărbați ce se manifestau violent au fost imobilizați, încătușați și conduși la sediul poliției.

Persoanele implicate în evenimentul rutier și în conflict nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări pentru încadrarea faptelor, iar în urma acestora vor fi dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, ameninţare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar scandalagiii înarmați cu furci au fost reținuți şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea pentru 24 de ore.

În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi bărbaţi, de 23 şi respectiv 33 de ani, ambii din satul Otetelişu, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere, ameninţare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Bărbaţii au fost încarceraţi la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Activităţile procedurale au fost efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti”, au precizat oamenii legii.

ADVERTISEMENT