News

Scene de coșmar în SUA! Alt afro-american ucis de Poliție. Tânărul blocase accesul într-un fast-food drive-in. Video

14.06.2020 | 10:07
Scene de cosmar in SUA Alt afroamerican ucis de Politie Tanarul blocase accesul intrun fastfood drivein Video
ADVERTISEMENT

Scene de coșmar în SUA acolo unde un alt cetățean afro-american a fost împușcat de polițiști. Domiciliat în Atlanta, bărbatul a adormit la volan, după care a încercat să fugă de agenți pe care nu a ezitat și i-a amenințat cu un pistol cu electroșocuri.

Scene de coșmar în SUA!

În urma incidentului, sefa poliţiei din Atlanta și-a dat demisia. Concret, Rayshard Brooks, în vârstă de 27 de ani, a adormit în maşina sa pe calea de acces a unui fast-food drive-in.

ADVERTISEMENT

Nu a mai durat mult până când angajaţii localului au chemat poliţia, mai ales că mai mulți clienți s-au plâns că accesul către restaurant era blocat.

Alt afro-american ucis de Poliție

Tânărul se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă când poliţia a încercat să-l aresteze. Cel puțin așa se arată în raportul Biroului de investigaţii din Georgia.

ADVERTISEMENT

Între timp a apărut și o înregistrare video care arată că că în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit.

Polițiștii au plecat imediat pe urmele acestuia, dar în timpul urmăririi, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer. Agentul nu a stat pe gânduri și a scos arma rănindu-l pe bărbat.

ADVERTISEMENT

Brooks a fost dus la spital şi operat, dar a decedat la scurt timp. În urma evenimentelor un agent de poliţie a fost rănit. Mai mult de atât, agentul care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost destituit. Nu a fost singurul care a plecat din Poliție.

“Din cauza dorinţei sale ca Atlanta să fie un model a ceea ce ar trebui să însemne o reformă adevărată în întreaga ţară, Erika Shields şi-a prezentat demisia din funcţia de şef al poliţiei”, a spus Keisha Bottoms, primărița orașului Atlanta, într-o declaraţie televizată

ADVERTISEMENT

 

 

Tags: