Premier League

Scene de coşmar pentru spaniolul David Silva. “Nu dormeam, nu puteam să mănânc”

08.09.2018 | 21:07
Scene de cosmar pentru spaniolul David Silva Nu dormeam nu puteam sa mananc

Spaniolul David Silva, jucătorul lui Manchester City, rememorează scenele de coşmar prin care a trecut o bună perioadă de timp datorită problemelor de sănătate pe care le-a avut băieţelul său Matteo, născut prematur în decembrie 2017. Copilul s-a zbătut timp de şase luni la graniţa dintre viaţă şi moarte, dar, din fericire, acum este bine.Însă pentru puternicul mijlocaş din trupa campioană în Premier League sezonul trecut, de sub comanda lui Pep Guardiola, acele momente s-au fixat adânc în sertarele subconştientului şi se înfioară şi acum când vorbeşte despre ele.

“A fost foarte greu. A fost dificil ca el să fie în spital atât de mult timp. Era în Spania şi eu trebuia să călătoresc mult. Nu aveam timp să mă antrenez.Nu am dormit mult, nu apucam să mânănc. Am fost speriat de moarte, au fost momente dificile, cele mai complicate luni din viata mea, am venit in Spania si am vorbit cu medicii, au avut raspunsuri diferite, nu am stiut ce se va intampla de la o zi la alta.

Scenele de coşmar pentru David Silva au durat jumătate de an

Totul mi se părea că devenise incert, nimic nu mai era sigur pentru mine. Intram în vestiar cu ochii ţintă la telefonul mobil şi aşteptam să mă sune dintr-un moment într-altul. Tot timpul mă gândeam: Ce face, o fi mai bine, dacă Doamne fereşte situaţia s-a înrăutăţit şi eu sunt atât de departe? Din fericire, m-a ajutat foarte mult faptul că echipa se descurca foarte bine. Singurele momente în care îmi scoteam asta din cap era când jucam”, a spus Silva, pentru BBC.

Jucătorul nu are cuvinte de mulţumire pentru felul în care clubul şi mai ales Pep Guardiola l-au sprijinit în perioada dificilă. Tehnicianul catalan a fost foarte ferm atunci când a fost întrebat de jurnaliştii britanici ce se întâmplă cu David Silva de nu mai joacă:  “Va reveni atunci când va fi pregătit să joace. Problemele personale sunt întotdeauna mult mai importante decât orice altceva. Va juca din nou doar atunci când va fi gata 100 % să intre pe teren”.

Guardiola l-a sprijinit necondiţionat

Manchester City și Pep Guardiola au dat dovadă de sprijin total jucătorului spaniol atunci când sa întâmplat acest lucru, dintre care eșantionul a fost acela că l-au lăsat să rateze pentru opt meciuri, astfel încât Silva să fie atent la starea bebelușului său și astfel să ușureze puțin tensiunea care a trăit saloanele fără veste.

Scene de coşmar pentru David Silva. Nu a mai jucat fotbal aproape două luni, dar acum surâde fericit cu micul Matteo în braţe
Scene de coşmar pentru David Silva. Nu a mai jucat fotbal aproape două luni

Cu toate acestea, David Silva a avut întotdeauna o motivație cu el, care nu l-a lăsat să cadă: un tatuaj care spune “Nu renunţa niciodată”, aşa că a încercat să fie puternic chiar şi în momentele în care era departe de bebeluşul său.

Tatuajul care îl ajută mereu

“Dacă am o problemă, când mă simt puțin deprimat, mă uit la tatuaj. Fiul meu a trecut printr-un mare hop, dar mă ajută să fiu mereu mai puternic, mi-a schimbat mult gândirea în viața mea Prioritatea mea s-a schimbat, doar modul în care mă uit la fotbal nu s-a schimbat “

David Silva s-a întors, în sfârşit, cu toată hotărârea la fotbal. Episodul prin care a trecut i-a ridemensionat priorităţile în viaţă şi acum e hotărât să răspundă ajutorului total primit de la club şi din partea lui Guardiola cu prestaţii la cel mai înalt nivel.