News

VIDEO / Scene de război. Mii de soldaţi şi zeci de TAB-uri în estul României, în toiul nopţii

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a ordonat, marti seara, in jurul orei 18.00, o alertare a militarilor din Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzau si a garnizoanelor...
16.04.2015 | 12:44
VIDEO  Scene de razboi Mii de soldati si zeci de TABuri in estul Romaniei in toiul noptii
ADVERTISEMENT

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a ordonat, marti seara, in jurul orei 18.00, o alertare a militarilor din Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzau si a garnizoanelor subordonate din Focsani, Galati si Braila, fiind pentru prima data in ultimii 6 ani cand este organizata o astfel de actiune militara, scrie Infobraila.ro.

In mai putin de 5 ore după ce s-a dat alarma, mii de soldati au fost gata pentru deplasarea spre poligonul Smardan (Galati), unde in perioada 16 – 30 aprilie va avea loc un exercitiu multinational. Astfel, brailenii au putut vedea, marti seara, putin dupa miezul noptii, cum zeci de TAB-uri si camioane militare au defilat pe Calea Calarasilor, in cadrul acestei actiuni.

ADVERTISEMENT

Exercitiul militar a avut ca scop si evaluarea activitatilor de instruire ale acestor structuri, prevazute a se desfasura in cadrul exercitiului „Wind Spring 15”.

Exerciţiul multinaţional “Wind Spring 15” se va desfăşura în perioada 16 – 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu (CAAMK), din judeţul Constanţa, cu scopul atrenării în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO şi partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene, anunţă un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

ADVERTISEMENT

La acest exerciţiu participă peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă, din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii, care vor desfăşura activităţi de planificare operaţională, trageri de luptă şi vor rezolva situaţii tactice complexe.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET