ADVERTISEMENT
Fotbal international

Scene de vandalism la Lisabona! Autocarul Benficăi a fost atacat cu pietre de către ultraşi. Video

Autor: Sorin Dumitrescu | 05.06.2020 | 11:00
Scene de vandalism la Lisabona! Autocarul Benficăi a fost atacat cu pietre de către ultraşi. Video
Scene de vandalism la Lisabona! Autocarul Benficăi a fost atacat cu pietre de către ultraşi după 0-0 acasă cu Tondela

Campionatul Portugaliei a fost reluat după pauza provocată de pandemia de coronavirus. Lupta la titlu se dă, ca de obicei, de foarte mulţi ani, între Porto şi Benfica Lisabona.

ADVERTISEMENT

Autocarul Benficăi, atacat cu pietre de suporteri

În prima etapă după reluarea campionatului cele două candidate la titlu au oferit surprize neplăcute fanilor. Porto a pierdut cu 2-1 la Famalicao, echipa nou promovată, revelaţie a sezonului, iar Benfica nu a putut profita de acest pas fals al rivalilor şi a terminat nedecis, 0-0, pe teren propriu cu Tondela.

Cele două echipe sunt acum egale la puncte şi disputa va fi probabil până în ultimele minute ale campionatului. Dar acest egal acasă cu o echipă modestă nu scuză cu nimic reacţiile ultraşilor Benficăi de după meci. Au avut loc scene de vandalism, autocarul vulturilor fiind atacat cu pietre.

ADVERTISEMENT

Doi jucători răniţi de la Benfica

Proiectilele improvizate (VEZI AICI VIDEO) au spart geamurile autocarului şi doi dintre jucători au ajuns la spital, cu răni uşoare provocate de cioburile de le geamurile făcute ţăndări.

Este vorba de germanul Julian Wegl şi de sârbul Andrija Zivkovic, primul declarând că niciodată nu s-ar fi aşteptat la asemenea reacţii din partea suporterilor, care nu au înţeles că după o pauză atât de lungă intrarea în ritm nu se face cu uşurinţă.

ADVERTISEMENT

Preşedintele clubului, furios pe jucători

Atacul a fost condamnat de conducerea clubului din Lisabona, care a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că va colabora cu autorităţile pentru “identificarea delincvenţilor responsabili pentru aceste acte criminale”.

Remiza făcută pe Estadio da Luz, chiar şi fără spectatori, l-a înfuriat eău pe preşedintele Benficăi, Luis Felipe Vieira. Acesta a venit după meci în centrul de pregătire unde a ajuns echipa după meci, pentru a avea o discuţie dură cu jucătorii, cărora le-a reproşat lipsa de atitudine.

ADVERTISEMENT

Julian Weigl, la al doilea atentat la care e prezent

Drept urmare, el i-a informat pe jucători asupra faptului că nu mai au acceptul clubului de a merge la casele lor şi a reveni a doua zi la pregătiri pentru următoarea partidă, în deplasare cu Portimonense şi vor rămâne în cantonament.

Şi încă un amănunt interesant. Julian Weigl pare a fi fotbalistul care atrage necazurile asupra sa. Weigl juca la Borussia Dortmund în 2017 când se afla în autocarul care ducea echipa la stadion pentru meciul de Champions League cu Monaco. O bombă artizanală a explodat şi a produs spargerea geamurilor, rănind câţiva jucători, dar, din fericire, nu grav.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!