Fotbal international

Scene dramatice la Ajax – Heracles. Medicii l-au resuscitat la marginea terenului

12.08.2018 | 12:08
Scene dramatice la Ajax  Heracles Medicii lau resuscitat la marginea terenului

Scene dramatice s-au petrecut în Olanda la partida Ajax – Heracles. Un steward a fost resuscitat chiar la marginea terenului, după ce ar fi fost implicat într-un conflict cu o parte a celor prezenți pe stadionul lui Ajax Amsterdam. Pentru că scenele erau dramatice și mai multe persoane se apropiaseră de locul intervenției, medicii au cerut ca zona să fie acoperită. Stewardul a fost resuscitat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Ajax a debutat în sezonul 2018-2019 din Eredivisie pe teren propriu cu Heracles. Partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Jurnaliștii olandezi de la AT5 au anunțat că unul dintre oamenii de ordine aflați pe teren a încercat la un moment dat să aplaneze un conflict izbucnit între fanii prezenți pe stadion, dar i s-a făcut rău și a avut nevoie de intervenția medicilor. Aceștia au ajuns de urgență la fața locului și au început manevrele de resuscitare. Mai mulți curioși s-au apropiat să privească cum intervine echipajul de medici, însă scenele au fost atât de dramatice încât personalul medical a cerut ca zona respectivă să fie acoperită.

Scene dramatice la Ajax – Heracles

După minute bune în care bărbatul nu a dat niciun semn, medicii au reușit să îl resusciteze și să îl transporte de urgență la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Purtătorul de cuvânt al clubului Ajax Amsterdam a declarat că stewardul avea puls în momentul în care a părăsit stadionul. Până în acest moment nu au fost oferite detalii cu privire la motivul pentru care a izbucnit conflictul din tribună.

Incidente și la amicalul Ajax – FCSB

Fanii lui Ajax nu sunt la prima abatere de acest fel. Au făcut probleme și la meciul amical disputat de FCSB în Olanda cu Ajax Amsterdam. În timpul partidei n-au existat incidente grave, mai ales că mai mulţi poliţişti au fost delegaţi să asigure ordinea la acest amical. Însă, la jumătate de oră după fluierul final, a izbucnit o confruntare violentă.Potrivit  sportnieuws.nl, la stadion s-a declanşat un conflict violent între două grupuri de suporteri violenţi. Un angajat al stadionul a încercat să liniştească spiritele, dar a fost lovit în faţă. De asemnea, un alt bărbat de 32 de ani a fost ameninţat şi agresat. În cele din urmă, cele două grupuri s-au dispersat. Cu toate acestea, poliţiștii au deschis o anchetă după aceste incidente și analizează filmările făcute de mai multe persoane care au asistat la aceste incidente.

FCSB şi Ajax Amsterdam au terminat la egalitate, scor 1-1, prin golurile înscrise de Florin Tănase, respectiv Eiting. Titulari la FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălaşa, Junior Morais – Pintilii, Ov. Popescu, Teixeira – Man, Florin Tănase, Coman. Rezerve: Ducan, Vlad – Nedelcu, Dumitru, Filip, Moruţan, Ianis Stoica, Toma, Qaka, D. Benzar, Jakolis. Titulari la Ajax: A.Onana – R.Kristensen P.Schuurs, M. De Ligt (cpt), M.Wober – C.Eiting, D.Neres, N.Mazraoui – K. Huntelaar, Z.Labyad, N. Lang. Rezerve: D.Kotarski, B.Kemper, S.Pasquali, R.Gravenbergh, V.Jensen, D.Johnsen, P.Danilo.