Sporturi

Scene fabuloase cu Ilie Năstase și Ion Țiriac: „Îi spuneam să scoată banii pentru cină”

21.01.2021 | 20:04
Scene fabuloase cu Ilie Năstase și Ion Țiriac: „Îi spuneam să scoată banii pentru cină”
Scene fabuloase cu Ilie Năstase și Ion Țiriac: „Îi spuneam să scoată banii pentru cină”
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a povestit că el și Ilie Năstase nu au avut mereu o potență financiară comparabilă cu cea din prezent. Fostul tenismen a vorbit despre peripețiile prin care au trecut cei doi pe parcursul carierei. 

Omul de afaceri ajuns la 81 de ani a povestit că, înaintea unui turneu de Cupa Davis, el și Ilie Năstase au rămas fără bani de mâncare. Cei 12 componenți ai lotului național trebuiau să facă față cu doar 5 pizza pe care și le permiteau.

ADVERTISEMENT

Recent, Ion Țiriac a făcut o altă dezvăluire care a surprins opinia publică din România. El a afirmat că prenumele său real este, de fapt, Ioan și că a încercat să și-l schimbe în Ion, dar s-a lovit de birocrație și a renunțat.

Scene fabuloase cu Ilie Năstase și Ion Țiriac: „Băi, Țiriac, știi că nu am!”

Ajunși la vârste înaintate, Ion Țiriac și Ilie Năstase nu mai au de mult probleme financiare. Deși se confruntă cu alte încercări în viața personală, cei doi foști tenismeni sunt asigurați din punct de vedere al banilor.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac s-a înțeles recent cu fratele celebrului Novak Djokovic să organizeze împreună un turneul ATP la Belgrad, capitala Serbiei. Noul turneu va lua locul competiției care obișnuia să se desfășoare la București, dar la care Țiriac a renunțat.

Omul de afaceri și-a amintit într-un interviu acordat TVR 2 că lucrurile nu au mers întotdeauna atât de bine pentru el și fostul său coleg de pe terenul de tenis. Cu toate acestea, Țiriac și Năstase își amintesc cu plăcere despre aventurile de pe parcursul carierei, dar și despre neajunsurile cu care s-au confruntat.

„Vorbeam cu Ilie (n.r. Năstase) şi zicea că ăştia nu au jumătate din viaţa pe care am avut-o noi. Când am jucat Cupa Davis, bani de tren nu ne-au dat. Săptămâna dinainte jucasem şi prost şi nu primisem ăia 50 de dolari pe care trebuia să îi primim.

ADVERTISEMENT

Îi spuneam seara lui Năstase să scoată banii pentru cină. Îmi răspundea: ‘Băi, Ţiriac, ştii că nu am’. Strângeam banii, de câte pizze avem? De 5. Câţi suntem? 12. Şi mâncam ăia 12 alea 5 pizze şi a doua zi iar ne antrenam”, a spus Ion Țiriac.

Recent, Ion Țiriac a mărturisit și că prenumele său real este, de fapt, Ioan Țiriac. El a vrut să îl schimbe, din punct de vedere legal, însă a renunțat după ce a fost pus față în față cu birocrația.

„În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a mai spus fostul tenismen.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri