News

Incredibil! Ce i-a făcut un om de fotbal fostului procuror şef al DNA!

"Dosarul transferurilor" cunoaşte noi etape, procurorii desemnaţi pentru acest caz încercînd, pentru prima oară în sportul din România, să aducă dovezi care să-i încrimineze şi să le...
10.10.2013 | 19:12
Incredibil Ce ia facut un om de fotbal fostului procuror sef al DNA

“Dosarul transferurilor” cunoaşte noi etape, procurorii desemnaţi pentru acest caz încercînd, pentru prima oară în sportul din România, să aducă dovezi care să-i încrimineze şi să le aducă ani de închisoare celor mai importante personaje din sportul românesc. Procurorul principal care a instrumentat cazul la deschiderea procesului, Doru Ţuluş – fost şef al Diviziei a II-a din cadrul DNA şi actual procuror la nivel central al aceleaşi instituţii, a avut parte de un conflict halucinant cu Ioan Becali, unul dintre inculpaţi în cel mai mare dosar deschis de procurorii DNA în fotbalul românesc.

FANATIK a aflat un episod incredibil petrecut între Doru Ţuluş şi Ioan Becali, eveniment petrecut în biroul procurorului DNA, scene confirmate parţial de fostul impresar machidon. Conform martorilor prezenţi în biroul lui Ţuluş, Giovani Becali a fost chemat de către procurorul care a instrumentat “Dosarul Transferurilor”, dar reacţia lui Ioan Becali l-a lăsat fără reacţie pe angajatul DNA. Intrînd în birou şi văzînd că Ţuluş fumează, Giovani a început să urle la fostul şef al Diviziei a II-a din cadrul DNA.

Giovani: “Aruncă ţigara!”

Ţuluş: “Ce? Tu nu ştii în ce birou ai intrat? E locul meu de muncă, e biroul meu!”

Giovani: “Ştiu unde am intrat. Am intrat în biroul meu, nu al tău! Să fie clar pentru tine! E plătit de mine şi de ceilalţi cetăţeni ai României!”

Sideraţi, martorii prezenţi au tăcut şi au înghiţit în sec, urmărind reacţia lui Doru Ţuluş, căruia nu îi venea să creadă că Ioan Becali putea avea o astfel de atitudine într-o situaţie deloc favorabilă pentru fostul impresar. Totuşi, după cîteva secunde de pauză, momente în care nimeni nu a mai făcut vreun gest, dialogul dintre cei doi s-a reluat.

Ţuluş: (uitîndu-se către martorii din birou) “Mă, ce tupeu are ăsta!”

Giovani: “Tu nu înţelegi? Chiar vrei să-ţi sparg tot pe aici, să mă duc la presă şi să relatez cum m-ai primit în birou? Stînd picior peste picior şi fumînd?”

Ţuluş: “Mă, tu eşti sănătos?”

Giovani: “Aş vrea şi o să fiu sănătos dacă stingi ţigara”

Culmea, tupeul de care a dat dovadă Giovani Becali a avut rezultate, procurorul DNA stingînd ţigara şi purtînd discuţia dorită cu fostul impresar. Chemat ulterior de către DNA să dea detalii despre conturile off-shore prin care s-au plimbat banii din transferurile jucătorilor implicaţi, fără voia lor, în acest dosar, Becali a făcut referire la acest incident avut cu Doru Ţuluş. “De ce sînt eu la DNA? Poate pentru că i-am spus domnului Ţuluş că nu se fumează la el în birou? Cred că de asta sînt aici”, a fost declaraţia fostului oficial din fotbalul românesc.

Scandal în Spania, în mijlocul străzii!

Sînt destule scandalurile în care Giovani Becali nu s-a dat la o parte să-şi scoată în prim-plan tupeul incredibil. În 2003, pe vremea cînd Filipescu juca la Betis Sevilla, Giovani Becali s-a certat cu preşedintele clubului spaniol în plină stradă. Divergenţele între român şi Manuel Ruiz de Lopera au apărut după ce clubul din Primera Division, prin vocea preşedintelui, a dorit rezilierea contractului cu fundaşul român, chiar dacă acesta mai avea doi ani de zile de contract. “Fiu de căţea! Să ştie toată lumea că înşeli jucătorii, să afle toţi cine eşti! Plăteşte jucătorii, nu-i mai trata ca pe nişte sclavi”, au fost reproşurile lui Giovani, în plină zi.

Crize de nervi în sala de judecată

Aroganţa pe care Ioan Becali o afişează în faţa organelor de ordine nu este rară, fostul impresar avînd o atitudine asemănătoare inclusiv în faţa unuia dintre completele de judecată în “Dosarul Transferurilor”. Ţinta lui Giovani a fost preşedinta Geanina Teodorovici, la care a urlat după ce s-a ridicat ameninţător în picioare în banca de acuzaţi. Gata, sînt aici! Ce mai vreţi? Ce dracu’ am ajuns în ţara asta? Chiar aşa am ajuns în ţara asta? Nu se poate, domnilor avocaţi! Reprezentaţi legea. Ce faceţi, dormiţi? Gheorghe Copos, ai fost senator, prim-ministru, de ce nu spui ce se întîmplă? Gata, doamnă judecătoare, daţi-mi cît vreţi dumneavoastră! E ca pe timpul lui Ceauşescu aici. Ce văd aici nu am văzut în viaţa mea. Treziţi-vă! România, gata, mă sacrific  pentru toţi! De asta am plecat eu pe Dunăre, să fiu judecat corect în ţara mea.Toată lumea spunea să nu zicem nimic că a întîrziat doamna judecătoare două ore şi jumătate. Că dacă ne dă 15 ani (n.r. – de închisoare). Dar daţi-mi 20, doamnă!”, a fost reacţia lui Ioan Becali, acesta fiind cu greu potolit de Cristi Borcea şi Victor Becali.

Giovani în Bamboo: “Cu 100 de mitraliere, rezolv problema”

La sfîrşitul anului 2009, Ioan Becali şi Ciro Castellano s-au certat în celebra discotecă Bamboo, deţinută de fostul ginerele al lui Traian Băsescu. Supărat că italianul nu i-a rezervat masă pentru a petrece seara de Revelion alături de familie, fostul impresar a făcut scandal, ameninţînd patronul stabilimentului că rezolvă problema cu arme. “Dacă era vorba de Nicu Gheară, la fel făceaţi? O să vin şi eu cu 100 de mitraliere aici, să rezolv problema”, a fost una dintre ameninţările lui Giovani.

“Viaţa mea se împarte în două: cea de gangster şi cea de om de afaceri” – Ioan Becali, ex-impresar

Procurorul Doru Ţuluş este cel care a instrumentat “Dosarul Transferurilor” şi i-a trimis în judecată pe cei opt “grei” din fotbal: Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu.

Tags: