ADVERTISEMENT
News

Scene înfiorătoare în Harghita. Un bărbat a fost atacat de urs. Victima are doar 29 de ani

Un bărbat a fost atacat de urs în satul Păuleni din județul Harghita. A fost transportat la spital cu un elicopter SMURD.
Autor: Robert Cristea | 18.07.2021 | 14:16
Scene înfiorătoare în Harghita. Un bărbat a fost atacat de urs. Victima are doar 29 de ani
Scene înfiorătoare în Harghita. Un bărbat a fost atacat de urs. Victima are doar 29 de ani. Sursa foto: Facebook

Duminică, 18 iulie, un bărbat de 29 de ani a fost atacat de un urs în Harghita. Este al patrulea caz în această regiune, în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, bărbatul a fost rănit în zona pieptului și a fost transportat la spital cu un elicopter.

Bărbat atacat de urs în Harghita. A fost transportat la spital cu un elicopter SMURD

Tragedia s-a produs în afara satului Păuleni, comuna Lupeni, din judeţul Harghita. Bărbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Peter Szilard, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita, a declarat că este vorba de un tânăr de 29 ani, care prezintă leziuni toracice şi abdominale.

Pacientul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

ADVERTISEMENT

Autorităţile locale din judeţele Covasna şi Harghita se confruntă tot mai des cu probleme mari din cauza urșilor. Acestea cer ajutorul liderilor politici pentru rezolvarea unei probleme grave pentru locuitorii din zonă.

Localnicii trebuie să se fereseacă des de urșii care coboară după mâncare.

“În localitatea Ghelinţa un urs care a intrat în habitatul uman alergând prin străzile localităţii a ajuns cumva într-o stradă care se înfunda, unde era un copil în faţa casei şi se juca. Ursul l-a muşcat şi l-a împins pe copil spre gard. Putea să-l omoare.

ADVERTISEMENT

(…) Aş vrea să subliniez că nu suntem împotriva animalelor carnivore mari, dar nu putem să acceptăm ca în intravilanul localităţilor, în timpul zilei, să umble ursul, pentru că viaţa oamenilor este pusă în primejdie. În primele şase luni ale acestui an am avut mai multe apeluri la 112 – 242 – faţă de anul trecut când, pe parcursul a 12 luni, au fost numai 71 de apeluri.

Dacă ursul a intrat într-o gospodărie, oricum nu se poate face mimic. Vine Jandarmeria şi încearcă să-l alunge. Consider că ar fi necesar şi util să găsim o soluţie juridică în care putem îndepărta urşii din localităţile judeţului Covasna”, a precizat, vineri, 16 iulie, prefectul de Covasna, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Primarii și localnicii din Covasna și Harghita spun că această problemă s-a agravat în ultimii cinci ani, de când Guvernul Cioloş a dat o lege care interzice sub orice formă vânătoarea urşilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!