Stiri sportive

Scene îngrozitoare la finala Cupei din Cehia! Fanii ambelor echipe au dus „războaie” dure pe suprafața de joc

Scene îngrozitoare la finala Cupei din Cehia! Fanii echipelor Sparta Praga și Viktoria Plzen au dus „războaie” pe suprafața de joc
22.05.2024 | 23:40
Scene ingrozitoare la finala Cupei din Cehia Fanii ambelor echipe au dus razboaie dure pe suprafata de joc
Scene incredibile în Cehia! Fanii s-au bătut pe teren. Sursă foto:colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Finala Cupei din Cehia a adus scene greu de descris în cuvinte! După fluierul final, fanii ambelor echipe au pornit adevărate lupte de stradă, fix pe suprafața de joc

Scene îngrozitoare la finala Cupei din Cehia! Fanii ambelor echipe au dus „războaie” dure pe suprafața de joc

Viktoria Plzen și Sparta Praga au fost protagonistele actului final din Cupă, trofeu adjudecat de Sparta Praga, fosta echipă a căpitanului României, Stanciu, reușind să se impună în prelungiri cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost unul interzis persoanelor cu probleme cardiace, golurile partidei s-au marcat pe final. Totodată, arbitrul oferind nu mai puțin de 11 cartonașe galbene și unul roșu.

Jucătorii campioanei Cehiei nu au apucat să sărbătorească prea mult obținerea trofeului. Pe teren au pătruns mai mulți fani ai echipei gazdă, suporteri ce nu au reușit să digere ușor înfrângerea favoriților.

ADVERTISEMENT

După pătrunderea fanilor Viktoriei Plzen, au reacționat și simpatizanții clubului din capitala Cehiei, iar pe suprafața de joc a stadionului „Doosan Arena” au început luptele.

În timpul incidentelor, mai multe scaune au zburat din tribune, unul dintre acestea forțând televiziunea cehă să întrerupă transmisiunea”, au punctat cehii de la sportcz.

ADVERTISEMENT

Zi „neagră” pentru fotbalul ceh

La declarații de după meci, fotbaliștii ambelor echipelor au susținut că nu mai erau pe teren în momentul în care haosul a pus stăpânire pe suprafața pe joc. Presa cehă a ținut să precizeze că evenimentul este „scris cu litere negre în istoria sportului rege din țară”.

Evenimentul nu este unul izolat, acum câteva zile le-a fost interzis fanilor celor de la Sparta Praga să pătrundă pe teren și să se bucure alături de jucători pentru un nou titlu de campioni. Spectatorii au fost opriți de forțele de ordine prezente cu gaze lacrimogene în exces, așa cum acuză ultrașii clubului din capitala Cehiei.

ADVERTISEMENT

Sparta Praga a reușit „eventul” în Cehia, impunându-se atât în campionat, cât și în Cupă. În momentul de față fosta echipă a lui Nicolae Stanciu are 86 de puncte în campionatul intern, la patru puncte de Slavia Praga cu o etapă rămasă de disputat. Interesant e că ultima etapă este chiar împotriva Viktoriei Plzen, doar că de data aceasta duelul va avea loc pe stadionul Spartei.

Stanciu și Chipciu, foștii jucători ai campioanei Cehiei

Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, Alexandru Chipciu, a fost jucător timp de un sezon la actuala campioană a Cehiei. La formația din Praga l-a avut coleg și pe Nicolae Stanciu, jucător care a evoluat și la rivala din oraș, Slavia.

ADVERTISEMENT