News

Scene inumane într-un mall din Botoșani. Un bărbat a murit înecat cu mâncare chiar sub ochii celor care îl filmau

A fost nevoie ca agenții de pază să elibereze zona de zecile de persoane care filmau sau care își continuau liniștiți masa.
04.09.2021 | 19:05
Scene inumane intrun mall din Botosani Un barbat a murit inecat cu mancare chiar sub ochii celor care il filmau
ADVERTISEMENT

Mall-ul Uvertura din Botoșani a fost scena întâmplării tragice. Un echipaj SMURD a fost solicitat prin apel la 112, după ce un bărbat de 81 de ani a căzut din senin, în timp ce se afla la o masă aflată în zona destinată restaurantelor.

Un bărbat moare sub ochii celor care continuau să mănânce sau filmau

Potrivit martorilor, bărbatul s-ar fi înecat cu o bucată de mâncare, iar până să primească ajutor s-a sufocat, relatează Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT

Zeci de oameni s-au adunat pe margine și filmau întreaga scenă cu telefoanele mobile. Alţii, pur şi simplu stăteau şi priveau de la masă în timp ce continuau să mănânce.

În cele din urmă oamenii agenţii de pază din incinta mall-ului au intervenit şi au eliberat zona.

ADVERTISEMENT

Bărbatul urma să celebreze majoratul unui nepot

La fața locului a ajuns în scurt timp echipajul SMURD cu medic care a început manevrele de resuscitare. După ce au intervenit zeci de minute pe podea, medicii au decis să îl transporte pe bărbat la spital, în speranţa că va putea fi readus la viaţă.

Şansele erau reduse cu atât mai mult cu cât bărbatul nu avea puls în momentul în care medicii l-au urcat în ambulanță.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Probabil a fost o asfixie mecanică, cu un bol alimentar.

S-a făcut tot ce e omenește posibil, dar inima nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat un medic din cadrul UPU-SMURD.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, singura rudă a bărbatului care se afla în oraş era nepotul acestuia, care duminică avea programată petrecerea de majorat.

Tânărul a fost sunat de medicii de pe ambulanţă chiar de pe telefonul bunicului. El a fost chemat la camera de gardă a spitalului, acolo unde a aflat despre decesul rudei sale.

ADVERTISEMENT