News

Scene ireale într-un bloc din Dorobanți. Un bărbat crește șobolani. Vecinii sunt disperați

Situație nemaiîntâlnită într-un cartier de lux al Capitalei. Într-un bloc situat pe Dorobanți, un bărbat crește șobolani, spre disperarea vecinilor lui.
21.04.2022 | 00:25
Scene ireale intrun bloc din Dorobanti Un barbat creste sobolani Vecinii sunt disperati
Un bărbat dintr-un bloc din Dorobanți crește de 5 ani șobolani și strânge gunoi în propriul apartament. Sursa foto: captură video Observator/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locatari disperați într-un bloc din Dorobanți. Un vecin crește de cinci ani…zeci de șobolani. Vecinii l-au reclamat adesea la poliție și l-au dat în judecată, dar în zadar. Până nu se va da o sentință finală, nu au decât să îndure în continuare situația.

Un bărbat din Dorobanți crește de cinci ani șobolani în propriul apartament. El adună și gunoaie, spre disperarea vecinilor

”Îi hrănește cu mâncarea de la serviciile sociale, spun vecinii îngroziți de stilul de trai al bărbatului, un bătrân în vârstă de 82 de ani. Pe lângă faptul că se ocupă cu creșterea acestor rozătoare, el ar mai strânge și gunoi, chiar în propriul apartament.

ADVERTISEMENT

Șobolanii se plimbă printre mormanele de mizerie din locuința individului și mai ies, din când, în când, la o gură de aer, la fereastră. Din apartament se simte un miros foarte neplăcut, se mai plâng locatarii.

”Uitaţi. Ăla e la geam sobolan. Vai de mine. Or fi domestici dacă stau aşa pe geam. Intră în casă. Doamne fereşte! Îi creşte domnul în casă.

ADVERTISEMENT

Sunt oameni care cresc şerpi sau mai stiu eu ce, dar şobolani”, a spus un vecin când a privit un filmuleț cu șobolanii ieșind la geamul de la locuința bătrânului, potrivit Observator.

Președintele de bloc: ”Acum doi ani am scos găleți de șobolani”

Bătrânul primește mâncare de la o cantină socială. O aduce acasă și-și hrănește șobolanii, a afirmat președintele de bloc. Acesta a mărturisit cum în trecut s-au scos găleți de șobolani din casa bătrânului.

ADVERTISEMENT

”Autorităţile îi dau ceva mâncare caldă. El o aduce acasă, o pune în ligheane şi hrăneşte şobolanii şi îi creşte. Acum doi ani am avut şobolani tot la fel. Cred că au scos găleţi. Găleţi de şobolani. Omul nu este sănătos la cap! Că un om normal la cap nu strânge gunoaie şi nu creşte şobolani!.

În momentul de faţă, Poliţia Sector 1 are în derulare o executare, urmând ca cât de curând să îi golească apartamentul. Şi noi avem un proces câştigat de asociaţia de proprietari, tot pentru golirea apartamentului, dar procedurile judecătoreşti sunt cum sunt. Am făcut inclusiv adrese la SANEPID. Nu răspund”, a declarat și președintele de bloc.

ADVERTISEMENT

Ce boală pot transmite șobolanii

Șobolanii sunt rozătoare extrem de periculoase pentru sănătate. Ei pot transmite hantavirusul, boală care ne poate afecta sistemul respirator.

”Hantavirusul poate fi inhalat, transmis prin intermediul unei muşcături. Dar pot lăsa semne grave prin atacarea sistemului respirator la oameni”, a declarat un medic veterinar pentru sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT