Sport

Ladislau Boloni a promovat oficial cu Metz în Ligue 1 după scenele șocante de la meciul lui Bordeaux. Anunțul francezilor. Update

Ladislau Boloni și Metz au reușit să promoveze în Ligue 1. Partida dintre Bordeaux și Rodez, oprită după ce un ultras a lovit un jucător.
12.06.2023 | 22:35
Ladislau Boloni a promovat oficial cu Metz in Ligue 1 dupa scenele socante de la meciul lui Bordeaux Anuntul francezilor Update
Metz a promovat oficial în Ligue 1 după anunțul venit de la francezi.
ADVERTISEMENT
12-06-2023
20:45

Ladislau Boloni a promovat oficial cu Metz în Ligue 1

Metz a promovat oficial în Ligue 1 după anunțul venit luni seară de la Comisia de Disciplină a ligii franceze, care a dictat victorie la „masa verde” pentru Rodez în meciul cu Bordeaux. Un fan al echipei lui Alexi Pitu l-a lovit pe unul dintre jucătorii adverși în meciul din ultima etapă. 

Partida a fost întreruptă la scorul de 1-0 pentru Rodez în prima repriză a duelului cu Bordeaux, după ce Lucas Buades, marcatorul golului, a fost lovit de un fan al gazdelor. 

Astfel, Metz, echipa antrenată de românul Ladislau Boloni, a încheiat pe locul 2 în Ligue 2, cu 72 de puncte, la trei puncte în fața celor de la Bordeaux. Pe prima scenă a fotbalului francez a promovat și Le Havre care s-a clasat pe prima poziție. 

Ladislau Boloni a readus-o pe Metz în Ligue 1 după un an, în timp ce Bordeaux, echipa lui Alexi Pitu, ratează dramatic promovarea, după ce a fost etape în șir pe locul secund.

Ladislau Boloni reușește promovarea în Ligue 1 cu Metz. Scene șocante la Bordeaux – Rodez

Ladislau Boloni a reușit să câștige în ultima etapă din Ligue 2 cu 3-2 împotriva Bastiei, iar Metz promovează inextremis pe prima scenă a fotbalului francez.

ADVERTISEMENT

Echipa fostului selecționer al României a deschis scorul în minutul 31 Sabaly, iar Metz s-a desprins în repriza a doua după reușita lui Maziz din minutul 55. Acesta a reușit „dubla” în minutul 75 și a securizat victoria și implicit promovarea echipei sale. Bastia a redus din diferență prin Schur în minutul 86.

Metz a urcat pe primul loc în clasament cu 72 de puncte, după 38 de etape. Girondins Bordeaux a ratat promovarea în Ligue 1, iar meciul cu Rodez a fost oprit definitiv în minutul 22, după ce oaspeții au marcat prin Buadez.

ADVERTISEMENT

Un ultras furios al echipei lui Alexi Pitu a intrat pe teren și a lovit un jucător, iar cel mai probabil contracandidata la promovare a lui Boloni va pierde la „masa verde” cu 0-3. Le Havre, liderul din Ligue 2, a câștigat cu 1-0 împotriva lui Dijon.

Imagini incredibile de la Bordeaux – Rodez

Rodez era pe locul 17 înainte de ultima etapă și avea nevoie de victorie cu Bordeaux pentru a se salva de la retrogradare. Drept pentru care Rodez a jucat pe viață și pe moarte cu Girondins Bordeaux.

ADVERTISEMENT

Ultrașii lui Bordeaux nu au putut însă suporta umilința ratării unei noi promovări, iar un fan s-a strecurat pe lângă forțele de ordine și l-a lovit puternic pe autorul golului, Lucas Buades.

Jucătorii lui Rodez s-au bucurat în fața galeriei lui Bordeaux, ceea ce i-a iritat pe ultrași. Pe imagini se poate observa că și un alt jucător a fost lovit, iar echipa medicală a intervenit.

ADVERTISEMENT

Ulterior, arbitrul Nicolas Rainville a anunțat într-o conferință de presă că meciul nu va mai fi reluat: „Elementele sunt conclusive și meciul nu va mai fi reluat. Am respectat regulamentul și meciul nu va mai fi reluat”. Clubul Bordeaux a condamnat de asemenea gestul suporterului și e gata să conteste decizia de oprire definitivă a partidei.

ADVERTISEMENT