News

Scene șocante la o școală din București. Un elev a sărit pe geam de la primul etaj. Șeful ISMB, demis de ministrul Educației. Update

Un elev de clasa a șasea a sărit pe geam după ce a fost umilit de mai mulți colegi. După acest incident, șeful ISMB a fost demis de ministrul Educației.
04.06.2021 | 15:40
Scene socante la o scoala din Bucuresti Un elev a sarit pe geam de la primul etaj Seful ISMB demis de ministrul Educatiei Update
Scene șocante la o școală din București. Un elev a sărit pe geam de la primul etaj din cauza colegilor. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT
04-06-2021
12:41

Șeful ISMB, demis de ministrul Sorin Cîmpeanu, după cazul elevului din Capitală care a sărit pe geam

Ionel Pușcaș, Inspectorul școlar general din București, a fost demis după ce a declarat că gestul unui elev care s-a aruncat de la geamul școlii este ”o joacă obișnuită”, a anunțat, vineri, la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Inspectorul general a spus că a fost o simplă joacă, după ce (copiii – n.r.) au băut o băutură răcoritoare. Când un elev se aruncă de la etaj nu e o joacă. Copilul a căzut de la 5 metri înălțime. Un astfel de gest nu poate fi tratat ca o joacă obișnuită. Îmi pare rău că un coleg a făcut această declarație”, a spus ministrul Cîmpeanu.

Un elev de clasa a VI-a de la Școala gimnazială George Bacovia din Sectorul 4 s-a aruncat pe geam. Imediat după acest incident, Ionel Pușcaș, a declarat: ”O joacă obişnuită… Ce să vă zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”.

Scene șocante la școala George Bacovia din București. Un băiat din clasa a șasea s-a aruncat pe geam de la primul etaj. Acesta a spus că a recurs la gestul disperat pentru că nu a mai suportat umilințele la care era supus.

Incidentul a avut loc într-o pauză. Elevul a fost dus la spital și este în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Scene șocante la o școală din București

Fenomenul de bullying este din ce în ce mai prezent în școlile din România și poate naște adevărate tragedii.

Joi, elevul din clasa a șasea s-a aruncat pe geam în pauză. La scena înfiorătoare au asistat mai mulți copii.  Micuțul le-a spus polițiștilor că nu a mai suportat umilințele la care era supus. O colegă vorbea în apropierea lui și nu a vrut să o mai audă.

ADVERTISEMENT

După ce a căzut copiii i-au anunțat pe profesori și aceștia au sunat la 112.

“Când el a vrut să se arunce, colegii îl încurajau să sară, în loc să îl tragă sau ceva. Ziceau că nu ai curaj, SARI, SARI! L-au bătut colegii, îl jigneau, îl umileau”, au spus mai mulți martori.

“O joacă obișnuită… Ce să vă zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur și simplu a fugit și a sărit pe geam”, declara Ionel Pușcaș, inspector general ISMB, în urmă cu o zi.

ADVERTISEMENT

Profesorii vor fi audiați

Profesorii de la școala George Bacovia au recunoscut că elevii nu sunt supravegheați în pauze. Acum, mai multe cadre didactice vor fi audiate.

În urma impactului, băiatul s-a ales cu două coaste rupte, dar se află în afara oricărui pericol. A fost transportat imediat la Spitalul Marie Curie din București, iar ulterior a fost dus la Spitalul Alexandru Obregia unde va primi consiliere.

ADVERTISEMENT

El a dat declarații polițiștilor, iar aceștia au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Și Inspectoratul Școlar General București a deschis o anchetă în acest caz.

“La peste 500 de elevi, este nevoie de un al doilea consilier școlar, peste o mie, este nevoie de al treilea consilier școlar. Am făcut aceste calcule, începem demersurile pentru finanțare”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

ADVERTISEMENT
Tags: