News

Scene teribile în Taiwan! Un pod s-a prăbușit peste mai multe bărci. Video

01.10.2019 | 11:38
Scene teribile in Taiwan Un pod sa prabusit peste mai multe barci Video
ADVERTISEMENT

Scene teribile s-au petrecut în Taiwan! Un pod din regiunea Yilan s-a prăbușit. Mai exact, construcția botezată Nanfangao s-a rupt după ce o cisternă de petrol l-a traversat. La puține momente de la prăbușirea podului, cisterna a luat foc. Întreaga structură s-a prăvălit peste mai multe bărci pescărești ancorate sub el. Din fericire, autoritățile au dezvăluit că, miraculos, dar n-au existat victime omenești dintre oamenii aflați pe pod.

Scene teribile în Taiwan!

Doar trei filipinezi au suferit răni minore. Trebuie specificat însă că mai există persoane prinse sub dărâmături. Toate acestea se aflau în bărcile pescărești. În total, cinci oameni au fost deja scoși de sub dărâmături și duși de urgență la spital. Alte șase persoane sunt încă prinse acolo și nu se știe care este starea lor. Scafandrii i-au căutat pe cei care ar putea fi blocaţi, au declarat doi oficiali guvernamentali din orașul-port Suao.

ADVERTISEMENT

“Podul s-a prăbușit în jurul orei 9:30 dimineața, în timp ce un vehicul cisternă petrolieră se afla pe el, după care vehiculul a luat foc”, a declarat Shih I-Chun, secretarul primarului orașului. „Ne-am temut că unii pescari ar fi putut fi blocaţi în bărci”, a explicat acesta. Autoritățile au înființat un centru de urgență, iar armata a anunţat că militarii au ajutat la eforturile de salvare.

Un pod s-a prăbușit peste mai multe bărci

„Salvarea vieții este prioritară. Voi cere autorităților conexe să depună toate eforturile pentru salvare”‘, a spus premierul Taiwanului Su Tseng-chang într-o postare pe Facebook. Trebuie specificat că podul, care a fost inaugurat în 1999, era singura construcție de acest gen sub formă de arc din această țară. Se crede că acesta a fost afectat de taifunul Mitag, care a străbătut zona săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Acesta a adus vânturi ce au bătut chiar şi cu 162 km / h și a trecut de nord-estul Taiwanului. Taifunul a rănit 12 persoane și a produs o pană de curent care a afectat peste 66.000 de case, iar peste 150 de zboruri au fost anulate.