News

Scene triste în centrul Clujului. Un artist stradal, trimis acasă de polițiștii locali. Reacția mulțimii

Un artist stradal din Cluj-Napoca a fost la un pas de o amendă usturătoare din partea polițiștilor locali. Nu este prima dată când acest lucru se întâmplă în oraș.
23.04.2023 | 14:36
Scene triste in centrul Clujului Un  artist stradal trimis acasa de politistii locali Reactia multimii
Un artist stradal din Cluj a fost obligat de polițiștii locali să-și strângă lucrurile / Sursă foto: Stiri de Cluj
ADVERTISEMENT

Un tânăr artist stradal, care cânta pe o stradă dintr-o zonă centrală a Clujului, a fost gonit de un echipaj al Poliției Locale. Oamenii au încercat să-i ia apărarea muzicianului, însă fără succes.

Polițiștii spun că ”așa e legea în România”

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, pe strada Matei Corvin din Cluj-Napoca. Un bărbat care interpreta câteva melodii trecătorilor, fără a cere în schimb decât niște mărunțiș, a fost la un pas să fie amendat de poliția locală din oraș.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor oculari, artistului stradal i s-a pus în vedere să părăsească imediat locația. Oamenii care se opriseră și îl ascultau pe cântăreț au încercat să-l protejeze pe acesta.

Aceștia i-au întrebat pe ”locali” care este motivul pentru care un artist stradal nu are voie să-și expună public talentul. ”Așa e legea în România”, le-au răspuns agenții, potrivit stiridecluj.ro.

ADVERTISEMENT

Oamenii au încercat să-l protejeze pe artistul stradal

De fapt, orice persoană care desfășoară un act artistic sau o activitate comercială are nevoie de aprobare de la primărie. Mai mult, instituția poate solicita și chirie pentru ocuparea spațiului public, mai ales dacă activitatea are caracter permanent.

”Tristă țară mai avem”, a comentat un clujean, care a asistat la întreaga scenă.

Un alt martor a povestit pentru publicația citată că a intrat în vorbă cu polițiștii locali și i-au întrebat de ce s-au sesizat, în condițiile în care alți agenți au trecut pe acolo și nu s-au legat de artistul stradal.

ADVERTISEMENT

”Am întrebat și de ce alți polițiști trec și văd și îi lasă pe oameni în pace: Au zis că ”poate nu erau de la comerț”, a povestit bărbatul.

Și anul trecut, poliția locală a amendat un artist stradal, la Cluj

Nu este prima dată când Poliția Locală Cluj Napoca este criticată pentru modul în care tratează arta stradală. Anul trecut, aceștia au amendat un interpret de muzică clasică, după ce l-au găsit cântând la vioară pe o stradă din centrul orașului.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației Ziar de Cluj, tânărul artist stradal s-a luat cu mâinile de cap atunci când a văzut ce amendă a luat de la poliția locală, pentru îndrăzneala de a nu cere voie de la primărie pentru show-ul improvizat.

ADVERTISEMENT