Fotbal international

Scenografia fanilor lui Hajduk Split la meciul cu FCSB! Reacţia furibundă a lui Gigi: “E o blasfemie!”

10.08.2018 | 00:07
Scenografia fanilor lui Hajduk Split la meciul cu FCSB Reactia furibunda a lui Gigi E o blasfemie

Mesajul fanilor lui Hajduk Split înainte de meciul cu FCSB. Torcida Split este cunoscută ca una dintre cele mai spectaculoase galerii din Europa, iar suporterii echipei antrenate de Zeljko Kopic au făcut spectacol la meciul dintre Hajduk Split şi FCSB, încheiat 0-0.

După meci, Gigi Becali nu s-a arătat impresionat de scenografia celor de la Hajduk Split şi spune că este o blasfemie să o pună pe Fecioara Maria în tribune: “Nu puteam să mă uit în tribune şi să o văd acolo imaginea Fecioarei Maria. Este o blasfemie ce au făcut ei, să o aducă pe Fecioară pe stadion. Nu se face aşa ceva”


UPDATE, ora 21:45 / Fanii lui Hajduk Split au făcut spectacol la startul meciului cu FCSB. Croaţii au avut o scenografie cu mesajul “Fidelissima Advocata Croatiae” (cea mai devotată avocată a Croaţiei), iar personajul principal a fost Fecioara Maria. Croaţii cred în intervenţia divină şi o onorează în semn de recunoştinţă ca Regină a Croaţiei. În tribunele stadionului “Poljud” sunt peste 25.000 de spectatori.

Uefa Europa League 2018/19 Hajduk=FCSteaua

Gepostet von DalmacijaDanas am Donnerstag, 9. August 2018


“Le cerem tuturor fanilor lui Hajduk Split, care vin la meciul cu FCSB, să fie la stadion cu o oră înainte de startul partidei pentru ca scenografia să fie montată fără dificultate. În Peluza Nord vor exista cutii de donaţie pentru costul avocaţilor care se ocupă de fanii care au fost arestaţi în Serbia”, a anunţat Torcida Split.

Mesajul fanilor lui Hajduk Split înainte de meciul cu FCSB

Mesajul fanilor lui Hajduk Split înainte de meciul cu FCSB. Oficialii clubului croat speră că la meciul de joi seara vor fi peste 25.000 de spectatori în tribunele stadionului “Poljud”. Biletele au fost puse în vânzare încă de la sfârşitul săptămânii trecute, iar cel mai ieftin tichet costă 90 de kune croate (aproximativ 70 de lei).

32 de suporteri ai lui Hajduk Split au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute în Serbia după ce au devastat o benzinărie în aproapiere de Belgrad. Poliţiştii i-au oprit pe croaţi, iar în maşinile acestora au găsit un adevărat arsenal. Fanii din Torcida Split erau înarmaţi cu bâte, ciocane, topoare şi torţe, în plus, câţiva dintre aceştia aveau droguri asupra lor.

Florin Cernat a avertizat-o pe FCSB înainte de duelul cu Hajduk Split

Florin Cernat, fost jucător al celor de la Hajduk Split i-a avertizat pe vicecampionii României că vor avea viaţă grea la meciul tur, care se va disputa pe stadionul “Poljud”. “Stadionul sunt sigur că va fi arhiplin pentru că ei iubesc foarte mult acea echipă şi le va fi foarte dificil. A fost ceva unic acolo, să joci aproape meci de meci cu 60.000 de oameni şi toţi să cânte din minutul 1 până în 90, chiar dacă eram condusi, e ceva. Sunt renumiţi în lume pentru astfel de fapte. Eu zic că şansele sunt 50-50, poate un plus pentru Hajduk la meciul de la Split, din cauza atmosferei care se face înainte de acest meci, pentru că va fi foarte greu pentru Steaua acolo”, a declarat fostul fotbalist.

Galeria “Torcida Split” este cunoscută în întreaga lume ca fiind una dintre cele mai dure. În primăvară, cinci jucători ai echipei au fost bătuţi de proprii fani. Said Ahmed Said, Marko Futacs, Hysen Memolla, Hamza Barry și Savvas Gentsoglou au fost atacaţi în plină stradă, primii doi au ieşit şifonaţi din întâlnirea cu ultraşii, care erau supăraţi de faptul că echipa avea rezultate modeste. În anii ’80, Hajduk Split a fost suspendată şase ani din cupele europene din cauza comportamentului fanilor din “Torcida Split”. În ultimii ani, cele mai grave incidente au avut loc la derby-urile cu Dinamo Zagreb, meci care este considerat de risc maxim în Croaţia.

Anunţul galeriei lui Hajduk Split înainte de partida cu FCSB
Anunţul galeriei lui Hajduk Split înainte de partida cu FCSB