Sport

Scenografie emoționantă a fanilor lui Rangers după decesul Reginei Elisabeta a II-a. Suporterii lui Celtic și-au dat în petic. Video

Marea Britanie este în doliu după decesul Reginei Elisabeta a II-a, iar fanii lui Rangers i-au adus un ultim omagiu la meciul cu Napoli.
14.09.2022 | 23:40
Scenografie emotionanta a fanilor lui Rangers dupa decesul Reginei Elisabeta a IIa Suporterii lui Celtic siau dat in petic Video
Marea Britanie este în doliu după decesul Reginei Elisabeta a II-a, iar fanii lui Rangers i-au adus un ultim omagiu la meciul cu Napoli. Sursă foto: Facebook Football Aspects
ADVERTISEMENT

Toate meciurile din Champions League din această săptămână au început cu un moment de reculegere în memoria celui mai longeviv monarh britanic.

Regina Elisabeta a II-a, omagiată de fanii lui Rangers

Decesul Reginei Elisabeta a II-a a dus la amânarea cu 24 de ore a meciului dintre Rangers și Napoli, din etapa a 2-a fazei grupelor Champions League. La partida de miercuri, fanii formației scoțiene au omagiat-o cum se cuvine pe regină.

ADVERTISEMENT

Suporterii echipei lui Ianis Hagi au realizat o coregrafie impresionantă înainte de începerea jocului. Aceștia au afișat un portert uriaș al Majestății Sale pe fondul steagului Marii Britanii format din plăcuțe.

Pe Ibrox Stadium s-a cântat God Save the King în minutul de reculegere dinaintea jocului, iar unii dintre spectatori au fost atât de pătrunși de moment încât au avut lacrimi în ochi.

ADVERTISEMENT

Partida Rangers – Napoli ar fi trebuit să se dispute marți, dar a fost amânată cu o zi din cauza resurselor limitate ale poliției în ceea ce priveşte forţele de ordine şi problemele organizatorice în contextul evenimentelor legate de decesul Reginei Elisabeta a II-a.

Suporterii lui Celtic, mesaje revoltătoare după moartea reginei

Nu același lucru se poate spune și despre suporterii rivalei Celtic, care la meciul din deplasare cu Șahtior Donețk, disputat în Polonia, au batjocorit-o pe Reginei Elisabeta a II-a în câteva banner afișate în stadion.

ADVERTISEMENT

Din cauza atitudinii fanilor scoțieni s-a luat decizia ca minutul de reculegere dinaintea întâlnirii să nu se mai țină. Mai mult, aceștia au afișat un banner cu mesajul ”Fuck The Crown” în momentul în care imnul Champions League se auzea pe stadion.

Un alt banner ironic postat de fanii lui Celtic a fost: ”Ne pare rău pentru pierderea ta, Michael Fagan”. Personajul invocat este un bărbat britanic care a devenit celebrul în 1982 când a reușit să sară gardul Palatului Buckingham și a ajuns în dormitorul Reginei, acolo unde a stat 10 minute de vorbă cu suverana.

ADVERTISEMENT

Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, veste care a cutremurat Regatul Unit al Marii Britanii, inclusiv sportul din insulă. Din acest motiv, mai multe evenimente sportive care erau programate în weekend-ul trecut au fost amânate.

ADVERTISEMENT