Life

Scheletul unei femei considerată “vampir” de familie, găsit într-un cimitir din Polonia. Avea un lacăt la picior, pus de teama că ar putea să iasă din mormânt

Descoperire macabră în timpul unor săpături arheologice din Polonia. A fost găsit scheletul unei femei, considerată ”vampir” de către familie.
01.10.2022 | 15:04
Scheletul unei femei considerata vampir de familie gasit intrun cimitir din Polonia Avea un lacat la picior pus de teama ca ar putea sa iasa din mormant
Scheletul femeii, găsit cu o coasă în jurul gâtului. Sursa foto: The Washington Post
ADVERTISEMENT

Arheologii polonezi au avut parte de o surpriză în timpul unor săpături dintr-un cimitir. Au dat peste scheletul unei femei, care părea a fi considerată ”vampir” de către familie.

Scheletul unei femei, găsit cu coasă în jurul gâtului și lacăt la picior

Mai exact, scheletul a fost găsit cu o coasă așezată orizontal în jurul gâtului și cu un lăcat la picior, semn că au existat temeri că poate ieși din mormânt, relatează The Washington Post.

ADVERTISEMENT

Specialiști de la Universitatea Nicolaus Copernicus au fost cei care au făcut descoperirea macabră și desprinsă din filmele de groază. Aceștia analizează acum situația.

”Coasa a fost așezată pe gât în ​​așa fel încât, dacă defunctul – despre care se credea că ar fi fost vampir – ar fi încercat să se ridice, cel mai probabil capul ar fi fost tăiat sau rănit”, a afirmat unul dintre cercetători, pe nume Poliński.

ADVERTISEMENT

Cum erau îngropați ”vampirii” în Europa creștină. O femeie a fost găsită cu o piatră în gură

Dincolo de acestea, încă din Europa creștină a secolului al XIV-lea se practica îngroparea ”vampirilor”. Totul a durat până în secolul al XVII-lea, potrivit lui Matteo Borrini, lector de antropologie criminalistică la Universitatea John Moore din Liverpool.

”Vampiri” erau considerați oamenii care mureau din cauze dubioase și care nu puteau fi explicate de experții vremurilor de atunci. Totul începea astfel să devină precum un mister.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Borrini a găsit, la rândul său, rămășițele unei femei decedate în secolul al XVI-lea, el demonstrând mai apoi, printr-o explicație științifică, că a fost înmormântată ca un ”vampir”.

Lectorul a dat peste cadavru, mai exact, într-o groapă comună în care se aflau victime ale ciumei, boală care lua viața multor oameni în acele timpuri. Femeia avea în gură o piatră.

ADVERTISEMENT

Exista mitul potrivit căreia vampirii veneau din mormânt și îi mușcau pe cei vii pentru a răspândi ciuma în jur sau că intenționau să-i sugrume pe oameni noaptea.

ADVERTISEMENT
Tags: