News

Schema incredibilă prin care o femeie a păgubit cu 500.000 de euro magazinele. Ce făcea cu marfa furată

Schema incredibilă prin care o femeie a păgubit cu 500.000 de euro magazinele din Marea Britanie, fără ca nimeni să realizeze ce se întâmplă.
19.03.2023 | 19:41
Schema incredibila prin care o femeie a pagubit cu 500000 de euro magazinele Ce facea cu marfa furata
Schema incredibilă de furt din magazinele britanice. Foto: BBC
ADVERTISEMENT

Schema incredibilă prin care o femeie a păgubit cu peste 500.000 de euro magazinele din Marea Britanie. Femeia fura produse scumpe din magazine de haine, după care le returna și cerea banii înapoi. Totul a durat mai mulți ani și au fost păgubite peste 1.000 de locații.

Schema incredibilă prin care o femeie a păgubit cu 500.000 de euro magazinele

Narinder Kaur și-a făcut din fraudă o ”carieră cu normă întreagă”, potrivit anchetatorilor. A fost prinsă doar atunci când pe fir a intra Fiscul care a observat că femeia beneficia de un număr incredibil de mare de retururi pe card, astfel că ceva s-a dovedit a fi în neregulă. La perchezițiile domiciliare oamenii legii au găsit 150.000 de euro și mai multe articole furate.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost condamnată pentru 26 de capete de acuzare, într-un proces început în luna martie a anului trecut, astfel că va petrece mulți ani după gratii, conform BBC. Femeia în vârstă de 53 de ani a ”lovit” în peste 1000 de magazine din toată țara. Juriul a găsit-o pe Kaur vinovată de 14 infracțiuni de fraudă, două de spălare de bani, patru de deținere a produselor infracțiunii, una de conspirație pentru fraudă și patru de pervertirea cursului justiției.

La începutul procesului din 8 noiembrie, procurorul Gareth Weetman a declarat că hoața este ”o persoană inteligentă, dar și extrem de necinstită și manipulatoare, care a înșelat magazinele, băncile, avocații și chiar tribunalele”. Judecătorul a remarcat că, atunci când a fost arestată și acuzată de aceste infracțiuni, femeia și-a continuat viața criminală mințind instanțele pentru a-și modifica condițiile de cauțiune, astfel încât să poată ieși din nou să fure.

ADVERTISEMENT

Judecătorul Weetman a subliniat că Kaur a descoperit o modalitate de a ”învinge sistemul” și a-i determina pe retaileri să-i plătească întreaga valoare a lucrurilor pe care le-a furat. ”Inculpata a descoperit că, la mulți mari comercianți, dacă duci un articol pe care îl vând într-un magazin, pretinzi că l-ai cumpărat, dar nu ai chitanța, și spui că doar vrei să-l schimbi, ai șanse mult mai mari de reușită să convingi ulterior angajatul să-ți returneze banii”, a spus el.

Femeia ar fi vizitat filiale Boots, Debenhams, Homebase, John Lewis, House of Fraser, Monsoon, M&S și TK Maxx, în lunile de infracțiuni. Procurorul a transmis că femeia a cheltuit 5.000 de lire sterline la magazinele Boots, inclusiv în Cheltenham, Malvern, Solihull, Kidderminster și Dudley, dar a obținut rambursări la care nu avea dreptul la un total de 60.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

La magazinele Debenhams, femeia a primit rambursări de 42.800 de lire sterline, dar a cheltuit doar 3.600 de lire sterline. După cum au stabilit anchetatorii, femeia, care manipula angajații magazinelor, îi făcea să creadă că e o persoană bogată, cinstită, care merită ținută aproape și ”ajutată” la nevoie.

Ea a fraudat magazinele John Lewis din Watford, Chester, Milton Keynes și Cardiff cu 33.000 de lire sterline, după ce a cheltuit doar 5.200 de lire sterline. Pentru o cheltuială de 1.181 de lire sterline în magazinele Homebase și TX Maxx din 15 orașe și orașe diferite, ea a păcălit comercianții cu amănuntul să-i dea rambursări de 19.540 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

La magazinele House of Fraser din Bristol, Cardiff, Cwmbran și Exeter a cheltuit 2.850 de lire sterline și a cerut rambursări de 23.000 de lire sterline. Practic, femeia cumpăra mereu de câteva mii de lire pentru a le câștiga încrederea angajaților, care o țineau minte drept clienta fidelă și cinstită, deci nu se gândeau niciodată că e o hoață.

ADVERTISEMENT