Sport

Schema prin care Atletico Madrid o lasă pe FC Barcelona fără 40 de milioane de euro. Antoine Griezmann este “victimă colaterală”

Antoine Griezmann a intrat după minutul 61 în toate meciurile lui Atletico din acest sezon din cauza unei clauze a împrumutului său de la Barcelona.
08.09.2022 | 13:58
Schema prin care Atletico Madrid o lasa pe FC Barcelona fara 40 de milioane de euro Antoine Griezmann este victima colaterala
Antoine Griezmann, 31 de ani, este împrumutat de FC Barcelona la Atletico din 2021, după ce a mai jucat la gruparea din Madrid între 2014 și 2019. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Antoine Griezmann a fost omul care a făcut diferența în ultimele secunde ale finalului nebun de meci dintre Atletico Madrid și FC Porto din prima etapă a grupei B din UEFA Champions League.

Griezmann, rezervă decisivă pentru Atletico

Introdus în minutul 61 în locul lui Saul Niguez, francezul de 31 de ani a marcat golul victoriei cu 2-1 pentru echipa lui Diego Simeone în minutul 90+11, la cinci minute după ce Mateus Uribe egalase scorul la 1.

ADVERTISEMENT

Griezmann a ajuns, astfel, la trei reușite în primele cinci partide ale sezonului pentru Atletico, după ce a punctat de două ori și în La Liga. Campionul mondial din 2018 a atins o asemenea performanță în condițiile în care nu a fost niciodată titular, iar în fiecare meci din La Liga nu a evoluat mai mult de 30 de minute.

Există o explicație pentru timpul limitat de joc al lui Griezmann din actuala stagiune după ce în ediția trecută de campionat a fost titular în 21 din cele 27 de apariții. Francezul este împrumutat pentru al doilea sezon de la FC Barcelona, iar mutarea va deveni definitivă dacă va fi utilizat într-un număr considerabil de meciuri.

ADVERTISEMENT
  • 144 de goluri a înscris Antoine Griezmann în 298 de meciuri pentru Atletico în toate competițiile, în perioada 2014-2019 și din 2021 încoace, după ce a fost împrumutat de la FC Barcelona.

Multe minute activează clauza de cumpărare de 40 de milioane de euro

Dar clauza de cumpărare, în valoare de 40 de milioane de euro, se va activa doar dacă Antoine Griezmann va juca minim o repriză în aceste partide.

ADVERTISEMENT

Astfel, transferul este condiționat de timpul petrecut pe teren de atacantul francez. Conform Sport Bible, cei de la Barcelona sunt îngrijorați că șefii lui Atletico i-ar fi transmis lui Diego Simeone să îl folosească mai puțin de 45 de minute în fiecare meci pentru a nu fi nevoiți să achite 40 de milioane de euro catalanilor.

Suma reprezintă o treime din cât a plătit Barca pentru achiziționarea lui Griezmann în 2019, 120 de milioane. Se pare că Simeone s-a conformat sugestiei venite dinspre conducerea clubului și a mizat pe francez în toate cele cinci jocuri ale sezonului, dar sub 30 de minute de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Griezmann, trei goluri în 138 de minute în acest sezon

Griezmann a jucat astfel: 28 de minute cu Getafe și Villareal, 26 de minute cu Valencia, 27 cu Real Sociedad și 29 de minute cu FC Porto. El nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a fi decisiv în confruntarea de pe Mestalla, în care a marcat unicul gol, și aseară, în Champions League.

În ciuda faptului că meciul de ieri a depășit 100 de minute, există o altă veste proastă pentru Barcelona. Timpul suplimentar nu se adaugă minutelor petrecute pe teren de Griezmann, astfel că totul se limitează la cele 90 de minute regulamentare.

De aceea, este de așteptat să îl vedem foarte des pe fotbalistul francez intrând în repriza secundă în meciurile lui Atletico. Chiar și așa, pare să îi fie suficient pentru a-și lăsa amprenta pe tabela de marcaj. “Sunt fericit aici”, a spus Griezmann la finalul meciului cu Porto. El a acceptat acest pact tacit împreună cu Diego Simeone și conducerea lui Atletico, iar clubul madrilen va decide când scenariul va lua sfârșit.

ADVERTISEMENT