Audi Schi

S-a dat startul în sezonul de schi alpin! Neureuther, învingător în primul slalom al sezonului

Felix Neureuther a câştigat primul slalom al sezonului de schi alpin. Germanul a fost urmat de Kristoffersen şi Hargin în clasament. La feminin, Mikaela Shiffrin a preluat frâiele în clasamentul general.
15.11.2017 | 18:59
S-a dat startul în sezonul de schi alpin! Neureuther, învingător în primul slalom al sezonului
ADVERTISEMENT

Sezonul de schip alpin a început în final de octombrie la Soelden, însă din noiembrie se intră în toiul competiţiei. Este an olimpic, iar majoritatea sportivilor încearcă să ajungă în maximum de formă pentru luna februarie, când vor avea loc Jocurile Olimpice de iarnă, de la Pyeongchang. 

Felix Neureuther a câştigat prima probă de slalom a sezonului, care a avut loc în weekend, în staţiunea finlandeză, Levi. Germanul a fost urmat în clasament de Henrik Kristoffersen şi Matias Hargin. Specialistul disciplinei şi deţinătorul “Globului de Cristal”, Marcel Hirscher, a încheiat abia pe locul 17, încă nefiind refăcut după ce şi-a rupt piciorul în vară. 

ADVERTISEMENT

Urmează etapele de la Lake Louise şi Killington 

La feminin, slalomul de la Levi a fost câştigat de slovaca Petra Hlova, americanca Mikaela Shiffrin fiind pe locul secund. Americanca este lider în clasamentul general, având 125 de puncte după primele două etape. În slalomul de la Levi, podiumul a fost completat de Wendy Holdener, din Elveţia. 

ADVERTISEMENT

Următoarea etapă de la masculin va avea loc în staţiunea canadiană Lake Louise. Antrenamentele sunt programate pe 22, 23 şi 24 noiembrie, în timp ce probele de coborâre şi Super G vor fi desfăşurate pe 25 şi 26 noiembrie. La feminin, în acelaşi weekend vor avea loc probele de slalom uriaş şi slalom în staţiunea americană, Killington. 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri